Není polštář jako polštář

Chceme-li dobře a zdravě spát, musíme myslet na všechny atributy, které mají na spánek vliv.

Dnes už většinou víme, že záleží na teplotě v místnosti, na konstrukci a materiálu postele, na roštu a matraci vhodných pro naši tělesnou váhu. Záleží ovšem také na vhodné přikrývce a možná ještě důležitější je volba polštáře.

Polštář tvoří oporu hlavy a krční páteře, jejichž správná poloha ovlivňuje spánek zcela zásadně, proto je na místě věnovat jeho výběru pečlivou pozornost a zvažovat své individuální potřeby. Výrobci nabízejí rozsáhlý výběr, takže každý má příležitost volit tak, aby přispěl ke kvalitě svého spánku a zároveň prospěl stavu své krční páteře. Bohatý sortiment uvádí na trh také specializovaný prodejce Světspánku.cz, z jehož nabídky vybíráme malou ukázku polštářů různých vlastností.

Polštář CARBON
Řada lidí trpí absencí hlubokého spánku. Znamená to, že upadají jen do lehkého spánku, ze kterého se často probouzejí, takže si řádně neodpočinou. Polštář Carbon je určen především osobám s tímto problémem. Do potahu tohoto polštáře jsou všita karbonová vlákna, které dokáže vstřebat nadbytečnou statickou elektřinu z lidského těla, což má pozitivní vliv na uvedení organismu do hlubšího spánku. Jádro tohoto polštáře tvoří viscoelastická pěna, vnitřní i vnější potah jsou ze 100%, vnější potah je snímatelný a lze jej prát při teplotě 40°C.

Polštář AIR
Především pro ty, kteří mají sklony k pocení jsou určeny polšáře Air. Jádro tohoto polštáře je jako jediné z řady polštářů, které nabízí Svět spánku, vyrobeno ze speciální paměťové pěny s otevřenou strukturou buněk. Toto zpracování zajišťuje maximální prodyšnost polštáře. Otevřená struktura jádra polštáře dokaže dokonale odvádět pot z povrchu polštáře. Na polštáři tak vzniká příjemné mikroklima, které přispívá ke klidnému spánku. I tento polštář má snímatelný a pratelný potah z polyesteru.


Polštář LAVABLE

Mimořádně příznivé hygienické vlastnosti má polštář. Díky viscoelastické pěně poslední generace, ze které je vyrobena tato noční opora hlavy, lze při 40°C bez problémů prát nejen vnější potah, ale celý polštář. Tato pěna je také vysoce prodyšná a poskytne svým uživatelům opravdu mimořádně komfortní spánek.

Polštář BAMBOO
Jde o polštář vyrobený z viscoelastickéké „paměťové“ pěny, jehož jádro výrazně napomáhá uvést hlavu a krční páteř do správné polohy při spánku. Principem paměťového efektu je reakce na teplotu lidského těla, díky němuž polštář mění svoji tuhost a přizpůsobuje se poloze hlavy a zároveň vytváří optimální oporu. Jádro tohoto polštáře vyprat nemůžete, prát lze ale jeho sejmutelný polyesterový potah.

16.01.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444