Není podlaha jako podlaha

Litá podlaha nabízí řadu variant

Při vybavování interiérů si zvláštní pozornost vždy vyžaduje také podlaha . Dnešní nabídka je velmi široká, takže není snadné se v ní orientovat. Při výběru je proto nejlepší obrátit se na odborníky, kteří vám mohou pomoci najít nejvhodnější řešení pro konkrétní potřeby.

Nestačí vybrat jenom požadovaný barevný odstín - je třeba zvolit správný podlahový systém. Důležité je ujasnit si, co je pro nás, naše děti a naše domácí mazlíčky to nejpohodlnější a zároveň efektivní a praktické.

Pružný systém

Co si pod tímto spojením přesně představit? Jedná se o podlahový systém z polyuretanových pryskyřic, jejíž vlastností je právě pružnost. Je to podlaha, která je teplá, příjemná a vhodná do všech místností. Tato podlaha drží teplo, velmi dobře se čistí a její údržba není žádná dřina.

S touto podlahou se můžete setkat například v dětských hernách nebo obývacích pokojích. Je měkká a příjemná i pro bosou nohu. Ač se to může zdát neuvěřitelné, tak její výška je pouhé 3 mm. Barva se dá po letech lehce změnit a ze staré podlahy je opět nová. Podlaha se pouze zbrousí, žádné strhávání dlaždic nebo linolea není potřeba. Na zbroušenou podlahu se natahuje pouze finální probarvená vrstva. Záleží jen na vás, zda máte chuť zkusit něco nového. Pružný systém je v Čechách a u našich předních architektů velmi oblíbený. Nejen svou nápaditostí, pohodlností a zároveň jednoduchostí, ale také cenou.

Epoxidový litý tvrdý systém

Doporučuje se na místa, kde jsou větší čtyřnozí mazlíčci. Ti mohou často (samozřejmě nechtěně) podlahy poničit. Avšak u tvrdého systému je zničení prakticky vyloučené. Tento systém je nabízen ve dvou variantách – lesk a mat. Výběr barvy si jednoduše zvolíte dle vzorníku RAL. Tloušťka systému je téměř stejná jako u systému pružného a to 2 - 3 mm.

Stále jsme nevyčerpali veškeré možnosti podlahových systémů. Jedna věc je pohodlí, a s tou jde ruku v ruce i design a nápaditost. Víte, že si můžete na podlahu vymyslet jakýkoliv motiv?  Stačí si jen říct nebo ukázat a akademická malířka je schopná vytvořit obraz či dekoraci přesně dle vašich představ a přání přímo na podlahu. Vše se přelakuje speciálním lakem a na podlaze drží. Návštěvy budou nadšené vaším nápadem. Fantazii se meze nekladou. Je to jen na vás. Všechny zmiňované podlahové systémy jsou bezespárové, což ocení hlavně hospodyňky při úklidu.

Protiskluzová epoxidová podlaha

Parkovací plochy a garáže jsou vystavovány agresivním chemikáliím a proto i tyto podlahy vyžadují speciální povrch. Pokud se nemůžete rozhodnout jakou podlahu zvolíte, tak věřte, že epoxidová podlaha je to pravé. Jedná se o směs kvalitních epoxidových pryskyřic plněných křemičitými písky. Aplikovat se může i na již starý beton.  V každém případě si nechte vždy poradit od odborníků.

Další informace je možné získat na www.odefloor.cz.

18.10.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444