Není investice jako investice

Ukázka izolace ploché střechy

Ukázka izolace ploché střechy

Každý člověk se občas zamyslí, jakým způsobem by mohl ušetřit. Ano, dá se ušetřit na jídle, na novém oblečení, ale také na provozu domu. Jedná se o nejvýhodnější způsob šetření, protože tato úspora nám nebere žádné prožitky a zároveň nám zlepší pohodlí domova.

A jak se dá na takovém provozu ušetřit? Stačí jednoduše zateplit strop. Levně, rychle a snadno. Úspora na službách za rok může být až 30%.

Každá střecha ideál

Tajemstvím minerální izolace MAGMARELAX® je její univerzální použití do všech typů střech.

Ploché střechy

Starší domy s plochou střechou, bytové domy i novější paneláky, mají v zateplení střechy slabinu. I když nějakou izolaci mají, většinou je nekvalitní, poplatná době stavby. Izolovala špatně už jako nová, po mnoha letech slehla vlivem vlastní váhy a vlhkost dokonala dílo zkázy. Vytvořila se z ní kompaktní pevná hmota, která neizoluje téměř vůbec.

Naštěstí jsou ploché střechy převážně dvouplášťového provedení. Do dutiny nad stropem místností posledního podlaží lze zafoukat minerální izolaci MAGMARELAX®. Díky nerostnému původu dobře vzdoruje ohni, takže výrazně zlepší požární odolnost domu. Zabraňuje srážení vlhkosti, nechutná hlodavcům a není napadána plísní. Výborné vlastnosti magmarelaxové tepelné izolace lze zaručit na dlouhou řadu let.

Zateplení rovné střechy je nejvhodnější provádět na jaře nebo v létě. Jedná se totiž o střechy, které často nemají revizní otvor. Ten se musí nejprve vytvořit a k tomu je třeba pěkné počasí.

Zateplení střechy oceníte také za parných letních dnů, kdy se v horních místnostech domu téměř nedá vydržet díky prostupujícímu horku z rozpálené střechy. Izolace zabrání tomuto prostupu a horní místnosti si zachovají příjemné klima i během léta.

Sršni a vosy, třeste se!

Zateplení dvouplášťových střech přináší další výhodu. Často se při něm musí vytvořit revizní otvory nebo střešní vikýře. V budoucnu je oceníme, až přivolaná hasičská záchranná hlídka přijede likvidovat hnízda sršňů a vos, jejichž obyvatelé koncem léta terorizují okolí.
 

3 x velké plus

Zateplení střechy vám pomůže odstranit hned tři problémy najednou. Pobyt v letních dnech v domě se stane vysloveně příjemným a v zimě naopak nebudete mít pocit chladu. Ale to nejlepší nakonec. Ročně ušetříte tisíce za topení, i když budou ceny paliv dále stoupat. Pak už můžete v klidu šetřit jen na pěkné věci.

Sedlové střechy

Izolují se nejlépe do dutiny v podlaze půdy, zateplí se i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů do podlahy půdy, které se po zafoukání znovu uzavřou. Vše je tak dokonale utěsněno.

Není-li dutina v podlaze půdy k dispozici nebo je příliš nízká, nafouká se izolační vata přímo na podlahu půdy, stačí vrstva o síle 20 až 25 centimetrů. Ta již velmi dobře tepelně izoluje. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Půda však není jinak využitelná.

K foukání do nové podlahy na půdě přistoupíme, chceme-li dále využívat půdní prostor k letnímu bydlení nebo k relaxaci. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX® je konstrukce z OSB desek na pero a drážku. Kdybyste si podlahu udělali sami, vyjde vám dráž! Konstrukce se předem připraví a je za jeden den smontována přímo na půdě. Tentýž den se zafouká minerální izolací a uzavře. Konstrukci domu tak nezatěžujeme pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou. Kromě vynikající tepelné izolace vytvoříme protihlukovou a protipožární vrstvu.
 

Okály

Majitelé domů typu Okál mají velké problémy s únikem tepla a tudíž i s vysokými náklady na topení. Zároveň mají velmi špatné zkušenosti s různými způsoby zateplení půdy pomocí rohoží z minerální vlny nebo jinými technologiemi, které mívají za následek srážení vlhkosti a vznik plísní. Firmě IP POLNÁ se podařilo tento složitý technologický problém vyřešit. Odborníci našli způsob, jak strop Okálu tepelně izolovat a přitom zajistit přirozenou ventilaci. Nové řešení stropního systému MAGMARELAX® zateplí podlahu půdy bez tepelných mostů a zároveň zachová dobré proudění vzduchu. Aby systém bezvadně fungoval, bylo nutno dokonale vyřešit mnohé technické detaily. Byly vyvinuty zcela nové typy odvětrávacích mřížek, lišt a speciálních průduchů. Tím se zamezilo srážení vlhkosti, tvorbě plísní a vzniku hniloby.

Vyřeším to ještě dnes

Neváhejte a ještě dnes vyplňte nezávazný poptávkový formulář. Termín lze domluvit ve velmi krátké lhůtě, zpravidla do čtrnácti dnů. Technik zdarma provede kontrolu domu, poradí a navrhne řešení. Ve smluvený den přijedou odborní pracovníci firmy a hned se pustí do práce. To vše bez přerušení provozu domu, nadměrného hluku či víření prachu a nepořádku. Vše je hotovo za pár hodin!

Více na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.
27.04.2018 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444