Nejlepší ochrana proti vloupání – klika SecuForte®

Hledáte eurookna pro váš dům, a kromě izolačních parametrů je pro vás důležité, aby se k vám nevloupali zloději? Okenní klika s technologií SecuForte® vám pomůže tento problém vyřešit.

Dříve byla jedinou možností ochrany tohoto typu uzamykatelná klika, která však má slabou stránku, a to ztrátu klíče. Pokrok a technologie se vyvíjejí i v oblasti oken, a proto i zde už existuje novinka, jejíž princip je velmi jednoduchý, ale o to účinnější.
 
Jádro většiny klik tvoří dva čtyřhrany. Systém SecuForte® má tento čtyřhran v polohách zavřeno a ventilace rozpojený a otevření je tak automaticky blokováno. Jedná se o jedinečnou bezpečnostní koncepci, která účinně chrání před nedovoleným otevřením okna zvenku.

 
Použití klik SecuForte® je jiné, než na jaké jsme zvyklí, avšak zcela jednoduché. Klika se nejprve zatlačí ve směru rozety a teprve poté s ní lze otočit jako obvykle. Zabezpečovací princip „nejprve stisknout – potom otočit“ je již dlouho široce rozšířený – používá se například u bezpečnostních uzávěrů lahví s nebezpečným obsahem (léky, leptavé čisticí prostředky apod.), aby bylo zajištěno, že například děti láhev samy neotevřou a nebudou ohroženy obsahem lahve.
 
Kliky se vyrábějí ve dvou sériích – Hamburg se zaoblenými hranami a Toulon s ostřejšími hranami.  Obě série s variantou bez zámku nebo zamykatelnou, na výběr je 5 nejpoužívanějších odstínů.


Přes takto poškozené dveře se zloděj nedostal
 
Tyto inovativní kliky nedovolují zloději žádnou manipulaci, dokud je klika odpojená od čtyřhranu, je otevření zvenčí takřka nemožné. Díky tomu působí technologie SecuForte® jak proti posunutí okenního kování z vnějšku, tak i proti dalším metodám vniknutí, jako je rozbití skla nebo vrtání rámů, kdy dochází k pokusům otočit z vnější strany okenní kliku. Právě tyto postupy jsou v poslední době nejčastější metodou pro vloupání. Okna, potažmo okenní kování, jsou nejméně odolná, jedná se o poměrně tichý a bezproblémový způsob vniknutí do objektu. 

Sestava otvíravého a 2 fixních oken v rohovém provedení

Při vloupání oknem nedochází k většímu poškození, na rozdíl od vloupání přes vchodové dveře, viz foto. Je to neuvěřitelné, ale i při takto rozsáhlém poškození dveří, se zloděj dovnitř nedostal. Musely se ale nechat vyrobit nové. 

 
Kvalitní kování je důležitou součástí oken a dveří, tvoří také podstatnou část ceny, ale nemělo by se na něm rozhodně šetřit, protože vás a váš dům ochrání před nevítanými hosty.  Zdraví a bezpečí by vždy mělo být při výběru čehokoli na prvním místě.


Kastlová neboli špaletová okna na historických budovách mají specifické kliky a otvírání, jako např. na Zámečku v Petrovicích, viz foto.
13.09.2021 | PR
  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444