Nechte si vyřídit kotlíkovou dotaci na klíč

Dle zákona o ochraně ovzduší budou moci být od roku 2022 v provozu pouze ty kotle na tuhá paliva, které splňují minimálně 3. emisní třídu. Pokud tyto údaje nenajdete ani na výrobním štítku kotle, ani v jeho dokumentaci, pravděpodobně se jedná o kotel, který uvedené emise nesplňuje a je na čase uvažovat o jeho výměně.

Jelikož pořízení nového kotle není levnou záležitostí, je výhodné využít pro revitalizaci vaší otopné soustavy program Ministerstva životního prostředí tzv. Kotlíkovou dotaci. Díky tomuto programu můžete dostat finanční příspěvek až 80 % z celkové částky za nový kotel. Žádosti je možné podávat do 31.10.2018.

O dotaci mohou žádat fyzické osoby - majitelé rodinných domů s nejvýše 3 bytovými jednotkami a k jejímu získání je nutné splnit stanovené podmínky. Pokud chcete mít jistotu, že vaše žádost nebude zamítnuta, svěřte její vyřízení do rukou odborníkům ze společnosti SETOP s.r.o. a zvyšte tak svoji šanci získat finanční příspěvek na nový kotel.


Služby k vyřízení žádosti zahrnují:

  • ověření, zda splňujete podmínky pro obdržení státní dotace
  • poradenství s výběrem vhodného tepelného zdroje
  • pomoc s vyřízením žádosti o dotace včetně získání průkazu energetické náročnosti budovy, či návrhu mikroenergetických opatření

Užitečné odkazy

Kompletní informace najdete na stránkách www.setop.cz.

 

16.05.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444