Našli jste nemovitost svých snů? Kupte si ji!

V posledních dnech měl na pořízení vlastního bydlení náladu málokdo. Prohlídky domů a bytů vázly, situace se však už změnila. Kdo tedy našel bydlení svých snů, neměl by na nic čekat a pořídit si ho. I za cenu, že si sjedná hypotéku.

Právě hypoteční úvěry jsou nejčastějším způsobem financování nového bydlení

Jen málokdo má k dispozici tolik financí, aby si byt nebo dům financoval z vlastních úspor. Od sjednání hypotéky ale většinu z nás odradí fakt, že je to běh na dlouhou trať. Najít hypotéku s výhodnou úrokovou sazbou, zařídit vše potřebné, jít do banky, nechat zkoumat své příjmy. Víte ale, že to jde i snadno a online?

Hypotéka nebo nájem?

Mnozí z nás alespoň jednou v životě stojí před rozhodnutím, zda si vzít hypotéku, nebo setrvat v nájmu. Obojí má své klady i zápory. Byt, který si pronajímáte, nikdy nebude váš, na druhou stranu neplatíte za údržbu a opravy nemovitosti. Když si vezmete hypotéku je to dlouhodobý závazek, byt či dům ale bude patřit vám. 

Jak říká Veronika Hegrová, CSO hyponamiru.cz: „Hypotéka je trvalý závazek, nájemní smlouva ale také Nájmy navíc v posledních letech stoupají, takže kolikrát vyjde lépe měsíční splátka hypotéky. Když si k tomu spočítáte, kolik zaplatíte pronajímateli za 10 let, dostanete se do statisíců a zjistíte, že za stejnou dobu už byste měli velkou část hypotéky splacenou. Navíc, když se rozhodnete opustit nájem, nemáte nic. Když prodáte byt, který bude splacený jen z části, zůstane vám alespoň nějaká finanční hotovost. S tou pak můžete začít nový život.“



Rozhodli jste se pro hypotéku? Gratulujeme!

Toužíte po vlastním bydlení a nechcete se bát, že vám podnájem jednou vypoví a vy budete muset shánět nový byt? Pořiďte si vlastní bydlení. Na sjednání hypotéky není nic těžkého, navíc ji můžete sjednat i online. V dnešní době věc k nezaplacení.

Jaká je aktuální situace na trhu s hypotékami?

Na začátku letošního roku byla hypotéka dostupná pro každého, kdo měl potřebné příjmy a našetřené peníze nebo jinou nemovitost, kterou mohl ručit. Koronavirová pandemie s tím dost zahýbala a banky si potenciální klienty více prověřují a zjišťují, kdo bude schopen hypotéku splácet.
Nyní se ale situace zase pomalu vrací k normálu, lidé chodí do práce. Dá se tedy očekávat, že banky ze své obezřetnosti poleví a hypotéky budou dostupnější.

Když už se pro hypotéku rozhodnete, pohlídejte si pár věcí:

• Musíte mít dostatečný příjem.
• Potřebujete dostatečnou hodnotu zástavy.
• Musíte mít k dispozici určité finance z vlastních zdrojů.

Náš tip: Kdo se ve světě hypoték moc neorientuje, pro toho může být sjednání hypotéky strašákem, který ho od tohoto kroku odradí. Nedávno byl ale na trhu s hypotékami spuštěný projekt, který vás celým procesem provede krok za krokem. Navíc nemusíte nikam chodit, vše proběhne na dálku. Řeč je o online hypotečním bankovnictví, které spustil server Hyponamiru.cz.

Jak tento projekt hodnotí CEO hyponamiru.cz Miroslav Majer? 

„Online hypoteční bankovnictví je pohodlný a přehledný nástroj, díky kterému můžete hypotéku nejen získat, ale i spravovat.  Jeho cílem je zjednodušit celý proces získání hypotéky. Našim klientům, kteří využívají bankovnictví, poskytujeme různá finanční zvýhodnění na poplatky jako kolky na katastr nebo odhady nemovitostí atd.“



Víte, že online můžete také refinancovat svou stávající hypotéku? Jestli se vám zdá vaše stávající hypotéka nevýhodná, můžete ji zkusit refinancovat a získat tak výhodnější úrokovou sazbu nebo jiné výhody.

A tušili jste, že nyní je na spadnutí zrušení daně z nabytí nemovitosti, což koupi přímo nahrává? V posledních letech ji platil kupující a činila 4 % z kupní ceny. Teď může kupec tyto peníze ušetřit. A že jich není málo. Třeba u nemovitosti, která stojí 3 000 000 Kč, jde o 120 000 Kč. Návrh už posvětila vláda, čeká se jen na schválení parlamentem a podpis prezidenta republiky.
22.06.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444