Nahota - od designéra Francesca Draisciho

Koupelna jako uzavřený kulturní a estetický prostor
Na výstavě 100% Design 2002, která se konala koncem září v Londýně, bylo možné spatřit dynamickou spolupráci mezi německou firmou Dornbracht, výrobcem vysoce kvalitních doplňků vynikajícího designu, a materiálem Corian, originálním povrchovým materiálem vyráběným výhradně firmou DuPont.

Tato dvě význačná jména se spojila a vznikla "Nahota" od Francesca Draisciho.
Francesco Draisci, italský architekt působící v Londýně, vytvořil "Nahotu" - koupelnu jako uzavřený kulturní a estetický prostor, kam vtéká voda. "Je to systém, který je umístěn do domácího prostředí," říká Draisci, "místo pro rozjímaní nad sebou samým. Koupelna je praktická, hygienická a snadno se udržuje."
Jádro "Nahoty" tvoří sprcha, toaletní stolek a umyvadlo, vše se samostatnými přístupy. Pruhy Corianu různých šířek a barev ukazují na různé funkce prostoru. Vrstvy Corianu spojené beze spár usměrňují široké proudy vody tekoucí ze speciálně vyrobených a esteticky působících doplňků firmy Dornbracht, které opticky připomínají drahokam. Koupelna, která je utvořena ze "zvlněného" Corianu a vodovodního systému Madison od firmy Dornbracht, je vyzdobena květinami. Koupelna působí svěžím dojmem.
"Inspiraci pro toto unikátní spojení mi poskytly materiály", říká Draisci. "Dornbracht vyrábí kohoutky a koupelnové doplňky, což jsou nádherné ozdoby. A pouze Corian může být tepelně opracován do bezešvé a kompaktní podoby."

Corian - originální povrchový materiál firmy DuPont nabízí architektům a designérům široké možnosti a dovoluje jim vytvořit jejich vysněné tvary, které budou funkční a estetické i v nejnáročnějších podmínkách. Jak je vidět na nových instalacích a projektech, tento dynamický materiál splňuje naše měnící se požadavky.

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444