Nábytek ze dřeva zirbe zlepšuje spánek a ničí bakterie

Jako první v České republice přichází společnost JELÍNEK - výroba nábytku s nabídkou nábytku NATUR z masivního dřeva ZIRBE. Nábytek bez kovových spojů a povrchové úpravy, které by narušily neobyčejné vlastnosti použitého dřeva, představila firma poprvé na letošním veletrhu Mobitex.

Domovem unikátní pomalu rostoucí vysokohorská borovice zirbe (pinus cembra) je střední Evropa. V Karpatech a Alpách se vyskytuje v nadmořské výšce od 1600 m a dožívá se až 400 let. V alpských zemích lidé již v dávných dobách objevili záhadnou sílu vyzařující ze stromu zirbe, který právem nazývali královnou Alp. Díky "souhře" látek, které dřevo tohoto stromu obsahuje, je schopno pozitivně působit na lidský organismus.

Lidové lékařství i současná medicína potvrzují, že energie uvolňovaná ze dřeva stromu zirbe příznivě ovlivňuje fyzické zdraví i psychické rozpoložení člověka. Dokáže obnovit narušené biopole, zbavit lidské tělo únavy, při stresu navodí pocit uklidnění.

Vědecká pozorování z nedávné doby prokázala snížení tepové frekvence o 3500 srdečních tepů během osmihodinového spánku na posteli z této pozoruhodné dřeviny, což představuje asi jednu hodinu ušetřené srdeční aktivity. To má samozřejmě velmi pozitivní vliv na kvalitu spánku. Zejména v jeho první fázi je spánek hlubší a tím dochází k daleko lepší regeneraci vegetativního systému.

Těkavý pinosylvin, který se v pryskyřici a jehličí tohoto stromu nachází ve vysoké koncentraci, se uvolňuje i z opracovaného dřeva. Ničí choroboplodné zárodky a má desinfekční a antibakteriální účinky. Nezaměnitelná vůně dřeva zirbe také odpuzuje moly a další hmyz.

Aby nábytek ze dřeva zirbe, který nabízí firma JELÍNEK pod názvem NATUR, přenesl všechny  schopnosti tohoto stromu blahodárně působit na lidské zdraví do našeho domova, vyrábí se bez kovových spojů a bez povrchové úpravy. Jen tak může dřevo volně dýchat a přispět k našemu zdravému odpočinku, což ocení především alergici, astmatici a všichni vyznavači zdravého životního stylu. Pro zdravý spánek a dokonalou relaxaci doporučuje výrobce do postele z dřeviny ZIRBE  ortopedické lamelové matrace SÁRA a ZORA.
10.06.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444