Na vysokopevnostní sádrokarton snadno zavěsíte i kuchyňskou linku

I přesto, že je sádrokarton na trhu již zavedeným materiálem, je opředen mnoha mýty a často je považován za nevýkonný materiál. Opak je ale pravdou. Za poslední dvacet let prošel značným vývojem, už dávno se nejedná pouze o materiál sloužící k rozdělení prostor.

Existuje několik typů sádrokartonu, z nichž každý má své specifické vlastnosti a hodí se pro jiné účely. Jednou z takových univerzálních a velmi výkonných desek je vysokopevnostní sádrokarton Habito® H.

Sádrokartonu se rozhodně není třeba bát, stačí si jen správně vybrat. Jedná se o materiál, který je k rekonstrukcím jako dělaný. Díky své hmotnosti nezatěžuje stávající konstrukce ani vaši peněženku a hlavně ušetříte čas. Celá montáž sádrokartonu probíhá bez technologických přestávek na vyzrávání a schnutí zdiva, jádrové omítky a štuku.

Při použití vysokopevnostního sádrokartonu Habito® H vás výsledná příčka potěší zejména snadným kotvením veškerého nábytku a dekorací, ale i svými akustickými vlastnostmi a odolností. Díky impregnaci ji můžete použít při rekonstrukci bytového jádra v koupelně – na příčku, podhled i předstěnu. Chcete se už pustit do práce? Spočítejte si nejdříve spotřebu materiálu v kalkulačce Rigips. Získáte tak přehled veškerého potřebného materiálu, který můžete rovnou i poptat u nejbližší prodejce.
 

 

Habito® H je více než sádrokarton

V porovnání se zděnou konstrukcí je sádrokartonová konstrukce výrazně lehčí, a tak téměř nezatěžuje stávající konstrukce budovy a je ideální např. i v panelových a starších domech. Navíc ušetříte i užitnou plochu bytu, jelikož je konstrukce několikanásobně tenčí. Umožňuje mimo jiné i snadnější vedení elektro a vodoinstalací bez pracného sekání drážek. Při použití Habito® H však získáte požadovanou únosnost konstrukce a stále nebudete muset dopředu řešit, kde a jak co pověsíte. Kotvit poličky s knihami, televizi i obrazy můžete snadno bez předem nainstalovaných výdřev a výztuh.
 
Vlastnosti Habito® H:
  • Unese až 34 kg na jeden kotevní bod při použití běžného vrutu do dřeva
  • Umožňuje kotvení bez předvrtání, hmoždinek a výztuh
  • Má vysokou odolnost a pevnost
  • Dosahuje skvělých akustických vlastností (snadné odhlučnění prostoru)
  • Díky impregnaci se hodí i do koupelny či kuchyně

 

Naučte se pracovat se sádrokartonem ve Škole suché výstavby

Převážnou většinu prací spojených se sádrokartonem zvládnete s dostatečnou přípravou a šikovností i svépomocí. Nemusíte tak čekat na řemeslníky a můžete mít hotovo ještě rychleji. Před tím, než se do toho pustíte, doporučujeme navštívit jeden z kurzů ve Škole suché výstavby Rigips. Budete mít příležitost se seznámit se zásadami práce se sádrokartonem, rozšířit své znalosti o cenné tipy, které vám usnadní práci a samozřejmě si vše vyzkoušíte pod vedením odborníků. Vybírat můžete z široké nabídky kurzů, od montáže sádrokartonové příčky přes opláštění podkroví až po sádrokartonový podhled včetně osvětlení.
 

 

Před rekonstrukcí se poraďte s odborníky

Nehledě na to, zda se plánujete pustit do práce svépomocí či chcete využít služeb realizační firmy, je ideální poradit se předem s odborníky na suchou výstavbu. V pracovní dny se můžete obrátit na technickou podporu Rigips, a to telefonicky na čísle 226 292 224, nebo zaslat dotaz pomocí formuláře online. Poradí vám nejen s výběrem správného materiálu, skladbou a typem konstrukce, ale i s případnou kalkulací a správným postupem.
30.11.2021 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444