Na kvalitu projektu POROTHERM DŮM spoléhá už sto stavebníků

Kvalitní rodinné bydlení za slušnou cenu - tak by se dala stručně shrnout nabídka projektu POROTHERM DŮM. Ačkoli program odstartoval před rokem a půl, začlenilo se do něj už téměř sto zájemců a první "stavebníci" už spokojeně bydlí. Všechny realizované domy přitom splnily podmínky programu, bez problémů vyhověly kritériím jakosti a získaly certifikát o kvalitě od nezávislého institutu (TZÚS Praha nebo CSI Praha).

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Pro velký zájem o nabízené projekty byl na stavebním veletrhu For Arch představen už druhý katalog domů POROTHERM, který mimo jiné nabízí dva nové typizované projekty. Katalog lze získat na zákaznické lince 844 111 123 a prováděcí projekty získává investor zdarma.

Program výstavby "POROTHERM DŮM" se sloganem: "Chcete bydlet? Nebojte se stavět!" připravila společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. K projektu se dále přičlenily firmy Lasselsberger (obklady a dlažby), Bramac (střešní krytiny), Velux (střešní okna), Schiedel (komínové systémy), Baumit (malty a omítky), Degussa Stavební hmoty (hydroizolace) a ALULUX (rolety Protherma). Dalšími partnery projektu s nabídkou zvýhodněné hypotéky se staly HVB Czech Republic a Česká spořitelna.
Program je určen pro všechny zájemce o kvalitní bydlení při minimálních nárocích na vlastní čas investora, dozoru a se zárukou pevné ceny a termínu dokončení. Součástí programu je i možnost si vybrat v daném regionu stavební firmu, která vstoupila do akce a byla náležitě vyškolena, jak pracovat s uvedenými materiály. Stejně tak je však možné si ze seznamu 37 stavebních společností zvolit firmu zapojenou do programu podle svého, byť z jiného regionu. Další "pojistkou" pro investory je vydání garančního listu, který v případě krachu nebo konkursu stavební firmy provádějící výstavbu zaručuje dokončení díla jinou firmou z projektu a úhradu více nákladů spojených s převzetím stavby novou stavební firmou až do výše 250 000,- Kč z prostředků garančního fondu.
Při samotné výstavbě investoři nejčastěji volí domy podle individuálních projektů spolu s domy podle typových projektů z nabídky některého distributora. Asi nejrozsáhlejší spolupráce se rozvinula se společností G SERVIS Třebíč, podle jejíchž návrhů staví nejvíce zájemců. Program POROTHERM DŮM přitom umožňuje využít dvě možnosti fáze výstavby - stavba domu tzv. "na klíč", nebo hrubá stavba s možností pozdějšího doplnění smlouvy na dům "na klíč". V rámci podmínek začlenění do programu přitom stavebníci musí splnit pouze dva body - stavba musí být z POROTHERMu a musí být na základě typové smlouvy realizována stavební firmou začleněnou do společenství.
12.02.2004 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444