Na finanční následky koronaviru vyzrajete i zlevněním energií

Ekonomické dopady koronaviru nám můžou v příštích měsících ještě pořádně zamotat hlavu.  Začněte se raději už teď připravovat na možné problémy a ulehčete rodinnému rozpočtu. Třeba tím, že budete platit míň za elektřinu a plyn.

Až tisíce korun ročně vám může ušetřit změna dodavatele energií. A ty budou v době plné nejistoty zatraceně potřeba. Zvládnete to snadno přímo doma ze své pohovky a bez roušky.

Nejdřív si spočítejte, kolik ušetříte. Není nic jednoduššího, než si na internetu vyhledat nezávislé kalkulačky třeba na stránkách ERÚ nebo portálu TZB-info.cz. Ty vám spočítají, kolik peněz navíc vám zbyde, když změníte dodavatele. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je poslední vyúčtování. A pokud se vám nechce na faktuře nic studovat, stačí se jednoduše obrátit přímo na dodavatele. „Nejlepší je zavolat přímo na naši bezplatnou zákaznickou linku, kde vám sestavíme konkrétní nabídku,“ říká Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.


Na nic nečekat


Je jasné, že platit nižší účty budete chtít co nejdřív. Vzhledem k tomu, že změna dodavatele neproběhne ze dne na den, na nic nečekejte. Pokud to vaše stávající smlouva umožňuje, můžete začít šetřit už za tři až čtyři měsíce. Takže levnějšího dodavatele stihnete mít před topnou sezónou, kdy za energie utratíte nejvíc.

Nikam nemusíte


U dobrých dodavatelů všechno obstaráte přes telefon a e-mail, v pohodlí svého domova. „V Bohemia Energy teď můžou zájemci o výhodnější energie vyřídit smlouvu a změnu dodavatele kompletně přes internet. Potřebné dokumenty podepíší elektronicky přímo na svém počítači, notebooku, tabletu nebo chytrém telefonu,“ uvádí Libor Holub. A dál už se o nic starat nemusíte, firma všechno vyřídí za vás.


Stejně to funguje, když si o nabídce nejdřív chcete promluvit s obchodním zástupcem. „Funguje to tak, že náš prodejce s vámi vaše požadavky probere nejdřív po telefonu. Pak vám e-mailem pošle návrh energetických úspor spolu s nezávaznou nabídkou,“ upřesňuje Libor Holub. A pokud se vám nabízené řešení líbí, stačí jednoduše všechny dokumenty elektronicky podepsat na vašem chytrém zařízení nebo na počítači. I tady platí, že nikam chodit nemusíte, Bohemia Energy se o všechno další postará sama.

 
17.04.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444