Na co myslet, než se rozhodnete pro stínění terasy

Bioklimatická pergola ESPACIO

Bioklimatická pergola ESPACIO

Terasu perfektně zastíní jak markýza, tak pergola. Oba stínicí prvky mají své přednosti, při rozhodování byste měli zvážit, co od stínění očekáváte. Stačí vám ochrana před sluncem, nebo chcete trávit čas na terase v suchu, i když prší?

„Markýzy nevyžadují náročné stavební úpravy, přitom poskytnou dostatek stínu i pro větší plochy a široký výběr dezénů a látek z nich činí krásný architektonický doplněk. Kromě zastínění teras u rodinných domů se mohou instalovat i na terasy a balkony u bytů,“ informuje Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX. Kazetová markýza SCRIGNO se hodí pro stínění nejen teras rodinných domů, ale i balkonů a venkovních posezení u restaurací. Akrylová látka s UV faktorem je chráněna v designovém zaobleném boxu.
 
 
Pergoly jsou díky své konstrukci stabilnější a hodí se na zastínění verand, atrií či jako samostatné stavby do zahrady. Nejmodernější bioklimatická pergola ESPACIO má hliníkové lamely, které lze naklápět až po úhel 140°. Zavřené lamely do sebe krásně zapadnou a chrání kromě slunce i před deštěm. Dešťová voda odtéká do žlabu, který je schovaný v nosných nohách a není tedy vidět. Pergolu můžete doplnit venkovním topením nebo clonami, které ochrání před větrem, a strávit tak venku na terase téměř celý rok.
 
 
„Nákup stínění představuje dlouhodobou investici, a proto byste měli věnovat náležitou pozornost výběru jak vhodného typu, tak použitým materiálům. Nejvýhodnější je samozřejmě využít služeb odborníků, kteří přijedou nejprve vše zaměřit, pak navrhnou nejlepší řešení a následně stínění profesionálně nainstalují,“ doporučuje Filip Šimara.
19.06.2019 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444