Na Proseku vyroste "Bytový park"

Domy s poetickými názvy nabídnou celkem 970 bytů

V lokalitě, která se proměňuje množstvím nových projektů, připravuje společnost FINEP & partners poblíž ulice Lovosická projekt Bytový park Prosek s cca 970 byty. Stavba bude rozdělena do několika etap. V úvodní etapě budou realizovány tři bytové domy (J,K,L) s celkem 312 bytovými jednotkami. Ceny bytů v areálu Bytový park Prosek se budou pohybovat v rozmezí od 25 000 Kč/m2 do 35 000 Kč/m2 bez DPH.

Prodej bytů v rámci Bytového parku Prosek bude zahájen již na začátku října. "V průběhu října a listopadu poskytneme 5 % slevu na koupi všech bytových jednotek," informuje ing. Michal Kocián, předseda představenstva společnosti Finep & partners.


Podle počtu připravovaných a dokončovaných projektů patří Prosek mezi nejžádanější pražské lokality. Projekt Bytový park Prosek bude mít navíc velikou přednost, a to skvělou dopravní dostupnost. Leží totiž v bezprostředním sousedství nově budované stanice metra "C" Prosek I.  Výhodou pro budoucí obyvatele bude i kvalitní zázemí proseckého sídliště a také blízkost obchodního a zábavního centra v Letňanech. "U všech našich projektů se snažíme myslet na to, aby byly v dopravně dobře přístupné lokalitě a s veškerým zázemím v blízkosti. U Bytového parku Prosek se nám to podařilo ideálně skloubit," říká ing. Michal Kocián.


Pracovní názvy domů J,K,L, které jsou souběžně seřazeny vedle sebe, nahradí později jména vycházející z "parkové" koncepce projektu - Javor, Kaštan, Lípa. "Plánujeme spojit jednotlivé domy se symboly a případně též s výsadbou odpovídajících stromů," říká ing. Michal Kocián, předseda představenstva společnosti Finep a dodává: "Chceme vnést do projektu osobní prvek a navíc by označení domů mělo usnadnit orientaci mladším obyvatelům Bytového Parku."


Parkový ráz projektu umocní zasazení domů do zeleně. Mezi domy K (Kaštan) a L (Lípa) je navrženo odpočinkové atrium s cestičkami, lavičkami a sadovou úpravou, na které navazuje na východní straně domů další relaxační zelená plocha s malým parkem. Třetí z domů (objekt J - Javor) má svou klidovou zónu projektovanou dále na západ, tedy vně komplexu těchto tří domů. Areál bude tedy ze tří světových stran obklopen zelení.


Tři nové domy vyrostou do výšky 7 nadzemních podlaží, s posledními dvěma patry ustupujícími. Největší počet bytových jednotek tvoří byty 2+kk s obytnou plochou od 44,7 m2 do 55,2 m2. Všechny byty mají balkon nebo velkou terasu. Zcela atypické je šesté a sedmé ustupující podlaží, která obsahují nejpřitažlivější byty areálu s krásným výhledem z velkoryse projektovaných teras (až 78 m2). 


Ve dvoupodlažních suterénních garážích je k dispozici celkem 192 garážových stání a venku pak 139 parkovacích míst.


Prosecké sídliště nabízí mateřskou školu i jesle, dvě základní školy, střední průmyslovou školu a na opačné straně Proseka i gymnázium. V místní poliklinice funguje lékařská pohotovost. Sportovní vyžití umožní hřiště, tenisové kurty, náročnějším nabízí blízký hotel Duo squash, ricochet, fitness centrum, bazén, saunu a bowling. Velkým lákadlem je nová letní bobová dráha s vyhlášenou restaurací a letní zahrádkou.

Další informace k projektu:
Počet bytů:  celkem 970, úvodní etapa 312 bytů
Dispozice bytů:  1+kk - 34,4 - 40,9 m2 
                       2+kk - 44,7 - 55,2 m2 
                       3+kk - 61,1 - 80,5 m2 
                       4+kk - 94 m2
Nejmenší byt:   1+kk (34,4 m2)
Největší byt:     4+kk (94 m2)
Metr čtvereční bytové plochy se prodává v závislosti na poloze bytu v objektech v rozmezí od

25 000 Kč/m2 do 35 000 Kč/m2 bez DPH.
Předpokládané ukončení výstavby: podzim 2006 - úvodní etapa

08.10.2004

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444