NORTON O’Tip: nejrychlejší renovace vrtací korunky na trhu

Výměna opotřebovaných segmentů na vrtací diamantové korunce? Obvykle práce na asi 15 - 20 minut. Na první pohled nic hrozivého, ale pokud vám diamantová korunka vypoví službu zrovna uprostřed důležitého vrtu na stavbě, musíte ji obvykle poslat do dílny, což zdržení výrazně protáhne. Společnost NORTON Clipper proto přišla s patentovanou technologií O’Tip, díky které vám výměna korunky zabere sotva 5 minut. A navíc ji zvládnete přímo na stavbě.

Úplně jiná konstrukce
Diamantová korunka je během jádrového vrtání nejvíce zatíženou součástí vrtací soustavy. Není proto divu, že navařené segmenty se čas od času opotřebují a je potřeba je vyměnit. U běžných korunek to znamená odstranit všechny segmenty a navařit je na korunku znovu. Navíc po jednom. Technologie O’Tip však přichází s mnohem sofistikovanějším řešením - segmenty jsou tu navařeny na ocelovém kroužku, takže při jejich opotřebení stačí jenom odstranit kroužek a nahradit jej kroužkem novým. Záležitost na pár minut, kterou zvládne i běžný pracovník na stavbě.

Na jakýkoliv tubus
Tím výhody jádrových korunek O’Tip nekončí. Snadná oddělitelnost kroužku od tubusu totiž umožňuje upevnit korunku na jakýkoliv tubus patřičných rozměrů. A nezáleží přitom na tom, z jaké dílny nebo od jakého výrobce tubus pochází. Prostě jenom potřete tubus pájecí pastou, nasadíte korunku a zahřejete - korunka s pomocí stříbrného pojiva perfektně přilne k tubusu a za zhruba 5 minut můžete jít vrtat.
 
Preciznost skrytá v detailech
Při bližším prozkoumání jádrové korunky O’Tip narazíte také na další „anomálie“, které posouvají její výkon při jádrovém vrtání dopředu. Drážkované segmenty snižují hodnotu tření (a tím rychlost opotřebení), zkosený tvar segmentů umožňuje snadnější zavrtání a ocelový kroužek ve tvaru „L“ zase chrání tubus proti podbrušování a poskytuje větší kontaktní plochu mezi tubusem a korunkou = pevnější ukotvení. Závěrem pak dlužíme dodat, že korunky O’Tip jsou vhodné zejména pro vrtání do (armovaného) betonu či zdiva.
11.02.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444