Myši v chalupě? Přečtěte si, jak se jich zbavit.

Zatímco od jiných škůdců bývá v zimě klid, s myšmi je to jiné. Zimní spánek se jich totiž netýká a obzvlášť na chalupách dokážou natropit značné škody. Přečtěte si, jak se nezvaných návštěvníků zbavit.

Čtyři dobře vytopené zdi jsou v zimě velké lákadlo, a to nejen pro lidi. S klesajícími teplotami se do našich domů a bytů stahují i myši, krysy a další hlodavci, které láká příjemné teplo a také dostatečné zásoby jídla. A v bezpečí nejsou ani zazimované chalupy.

Na jaře nás tak na chalupě může čekat nepříjemné překvapení: znehodnocené zásoby jídla, všudypřítomný trus a chalupa kompletně zamořená hlodavci. Jak chalupu před hlodavci ochránit? Inspirujte se následujícími tipy.

1. Utěsněte všechny škvíry
Ujistěte se, že nezvaní návštěvníci nemají kudy přijít. Všechny otvory a spáry proto důkladně ucpěte (nejlépe betonem, tmelem nebo sádrou). Vyvarujte se naopak polyuretanové pěny, kterou se myši dokážou prokousat. Bez povšimnutí při tom nenechte ani tu nejmenší skulinku, myši jsou pružné a bez problémů se protáhnou i škvírou o velikosti mince.

2. Rozmístěte odpuzovače myší
Ultrazvukové plašiče myší a jiných hlodavců jsou užitečný pomocník pro všechny, kdo myši nechtějí zabíjet. Vydávají totiž specifické zvukové signály na vysokém ultrazvukovém kmitočtu, které jsou hlodavcům tak nepříjemné, že se vašemu domu raději úplně vyhnou.
 
 
3. Vsaďte na klasiku – pasti na myši
Pasti jsou způsob, kterým se s myšmi vypořádávali už naši předkové. Stačí pasti nastražit, použít vhodnou návnadu (například kus sýra, ořech, nebo opečený kousek chleba) – a pak už jen čekat.
 
 
Nevýhodou této metody je, že funguje pouze do té doby, dokud pasti nesklapnou. Pokud tedy na chalupu neplánujete pravidelně jezdit a pasti vyměňovat, brzy bude tato metoda neúčinná.
To se dá vyřešit buď použitím živolovných pastí, do kterých se nachytá větší množství myší najednou, nebo použitím elektronické pasti, která na jedno nastražení zabije až 10 myší.

4. Použijte jedy na krysy a myši
Klasický jed na myši je osvědčený pomocník v boji proti myším. I když jsou dnes prodávané jedy udělané tak, aby při náhodném požití malého množství větším zvířatům jako je kočka nebo pes neublížily, a navíc obsahují hořkou složku, aby nechutnali dětem, vždy myslete na bezpečnost a jedy na myši umisťujte pouze do deratizačních staniček, ideálně do míst nepřístupných dětem a zvířatům. Jen tak si můžete být jistí, že se k jedu nedostane váš domácí mazlíček ani dítě.
 
25.11.2021 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444