Mydlice lékařská jako plevel?

Foto: https://cs.wikipedia.org

Foto: https://cs.wikipedia.org

Zabýváte se také pěstováním rostlin na zahradách? Nemůže se stát z mydlice lékařské nechtěný plevel, pokud se pěstuje na zahradě? Čtenář Karel.

Na dotaz odpovídá Jitka Skorkovská.

Pokud vím, mydlice, která velice příjemně voní a má řadu léčivých účinků, je u nás poměrně hojně rozšířená v přírodě. Na zahradách se může vysévat přímo na záhony, má ráda slunná místa. Sama ji na zahradě nemám, seznámila jsem se s ní před lety při potulkách přírodou se psem. Vím, že se poměrně rychle rozrůstá pomocí oddenků, vytváří i semena, ale i když s ní osobní zkušenost nemám, neumím si představit, že by zaplevelila zahradu. Není to žádné tintítko, které by bylo potřeba pracně vyhledávat a vyrypovat.

Jitka Skorkovská
20.11.2015 | Jitka Skorkovská

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444