Montované dřevostavby rostou s vašimi požadavky na prostor

Nízkoenergetický, šetrný k přírodě a elegantní. Tyto tři přívlastky charakterizují produkt moderní doby. Mobilní dřevěné domy všechny zmíněné požadavky splňují a přinášejí i něco navíc. Jedná se o zajímavé řešení, jak si za nízké náklady pořídit dům zcela podle svých představ. Modularita je totiž jednou z hlavních předností.

Rychlost výstavby, pořizovací cena, elegantní vzhled a nízké provozní náklady. Důvodů pro pořízení mobilního domu se najde hned několik.

„V poslední době cítíme růst poptávky po tomto typu bydlení. V nabídce nyní máme nejen celoroční mobilní a rodinné domy, ale také komerční stavby. Použitý materiál nám umožňuje vytvořit jakoukoliv stavbu dle přání klienta. Měnící se požadavky jako posunout příčku, specificky umístit okna, dveře či jiné dispozice jednotlivých místností nejsou žádný problém a umíme na ně rychle reagovat,“ říká Radek Bartoš ze společnosti Hobbytec.cz, předního výrobce mobilních domů v České republice.

Dům roste s dětmi

Pokud si na začátek pořídíte menší dům, nemusíte se obávat jeho budoucího rozšíření. Rozrůstající se rodina má možnost svůj domov budovat postupně. Obrovskou výhodou je, že se jednotlivé objekty dají spojovat dohromady a může se tak vytvořit až prostor 150 m².
 
Možnosti přídavných modulů u mobilního domku Corinne o velikosti 25 m²
„Nízká pořizovací cena není lákavá pouze pro mladé páry, vzrůstající zájem cítíme také ze strany seniorů. Ti touží po jednoduchém a zároveň elegantním ubytování. To dokonale splňují přízemní domky bez překážek, jako jsou schody do druhého patra. Zároveň skýtají nespornou výhodu v jejich snadném přemístění. Pokud se rozhodnete na stáří změnit místo vašeho pobytu, jednoduše se dá odvézt jinam, a to bez stavebního povolení,“ doplňuje Radek Bartoš

Za zmínku stojí i rychlost výstavby. Ta u firmy Hobbytec.cz trvá přibližně 1 měsíc. Zároveň se nemusíte bát krátké životnosti. Stavební systém je chráněný evropským certifikátem, který garantuje vysoké užitné vlastnosti po dobu až 100 let. „Rád bych ještě dodal, že se opravdu nejedná o domeček na kolečkách nebo repasovaný starý domek z Německa nebo Holandska. My vyrábíme přemístitelné domy, které jsme schopni již smontované naložit na velké auto a převést na pozemek klienta. Samozřejmě pokud je terén a příjezdová cesta k tomu přizpůsobená,“ vysvětluje Bartoš.
 
 

Obklopen přírodou

Pokud se podíváme na současnou situaci na trhu, nízkoenergetické domy se staví podstatně častěji než domy pasivní. Šetrné vlastnosti mobilního domu k životnímu prostředí ještě umocňují použité materiály, kdy je konstrukce vytvořena z recyklovatelných materiálů.

„Zákazníci si svoje obydlí umisťují na větší zahrady případně blízko k divoké přírodě. Povaha stavby k tomu přímo vybízí. V naší nabídce si každý může vybrat, zda chce dům omítnutý nebo pouze v dřevěném provedení. Stavbu koncipujeme tak, aby byla obyvatelná po celý rok i v našich proměnlivých klimatických podmínkách. K realizaci přidáváme zateplení a izolační trojskla,“ dodává Radek Bartoš.

Navenek působí mobilní dům elegantně a vzdušně. Vnitřní vybavení se vyrovná běžným bytům a luxusním příbytkům, zároveň může poskytovat dostačující obytnou plochu.
 

Bydlení s rozumem

Pořízení mobilního domu je skvělým kompromisem mezi nízkou cenou a moderním bydlením. Náklady na realizaci se odvíjejí na základě vnitřního vybavení, velikosti nebo použitých materiálů. Finanční prostředky je také možné uspořit při provozu. K vytápění jsou k dispozici všechny dostupné zdroje, ať už se jedná o plyn, elektřinu nebo stále populárnější solární panely. S nimi dům získává opravdové nízkoenergetické vlastnosti a jeho roční provoz je maximálně šetrný k přírodě i vaší peněžence.
 
Více informací na www.hobbytec.cz a www.hobbytec-home.cz.
06.05.2019 | PR
  • Hobbytec CZ - vybavení pro váš dům a zahradu

    Nabízíme plné spektrum všech dostupných kvalitních variant řešení pro dům a zahradu napříč celým segmentem. Vybrané nejprodávanější výrobky si lze prohlédnout na vlastní oči v ukázkových a prodejních centrech.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444