„Montáž světlovodů není práce pro amatéry"

Montážní vůz Lightway s posádkou zkušených expertů a perfektním vybavením na montáž vašeho světlovodu

Montážní vůz Lightway s posádkou zkušených expertů a perfektním vybavením na montáž vašeho světlovodu

Jsme národ kutilů a umíme si poradit s lecjakou situací. Instalaci světlovodu bychom ale měli vždy svěřit odborníkům. Bc. Radim Kostaňuk, ředitel firmy Lightway, vysvětluje, proč by měla být montáž světlovodů této značky vždy provedena specialistou firmy.

Zákazníci někdy chtějí světlovod bez montáže, prodá jim ho Lightway bez ní?

Ano, samozřejmě zákazníkovi světlovod prodáme, i když nedoporučujeme, aby si ho instaloval sám nebo si na to pozval třeba pokrývače. Firma Lightway má špičkové specialisty na montáž světlovodů a zákazníkům poskytuje i perfektní servis.

Proč si klienti chtějí koupit světlovod bez montáže?

Většinou se snaží ušetřit, a tak svěří montáž světlovodu kamarádovi nebo firmě, která jim staví dům. Rád bych zdůraznil, že v řadě případů bohužel naopak zaplatí ještě víc, protože kamarád ani stavební firma většinou takto kvalitní světlovod v křišťálovém provedení se stříbrem nemontovala a nainstaluje jej neodborně. Často dojde i k poškození světlovodu, což je pro zákazníka velmi nepříjemné. 
 

Jaké jsou nejčastější problémy při této neodborné instalaci?

Laici, kteří nikdy nepracovali třeba se stříbrem, často poškodí tubus světlovodu tím, že ho například řežou „flexou“, a tím nenávratně poškodí stříbrný povrch tubusu. Nebo nenapojí správně protikondenzační prvek na tepelný most domu, po montáži nesundají ochrannou folii tubusu a dojde k „připečení“ fólie, čímž se tubus poškodí. A tak dále a tak dále. Důležité je i to, že zákazník nemá záruku na takovou montáž. Pokud montáž provádí firma Lightway, je záruka deset let. 

Jak to, že firma poskytuje tak velkou záruku na montáž? To si tak věří?

Světlovody Lightway překonávají v životnosti všechny výrobky dostupné na trhu, a to v řádu desetiletí. I proto je důležitá odborná montáž naším specialistou. „Lightway montážníci“ znají přesně všechny parametry našich výrobků, mají za sebou tisíce montáží a jsou to odborníci i na střechy. Používají jen to nejlepší nářadí od firmy Hilti. Takže desetiletá záruka na montáž je pro Lightway samozřejmostí. Zákazník musí s perfektním výrobkem dostat i perfektní službu.
 

Kolik tedy stojí instalace světlovodu?

Cena montáže odpovídá kvalitě a realizaci montáže. Pokud si koupíte nové BMW, také s ním nezajedete do nejlevnějšího servisu. Jestliže chcete profesionální montáž a jistotu, že světlovod nebude poškozen a bude fungovat desítky let bez údržby, je důležité nechat instalaci na odbornících. Cena profesionální montáže není nijak vysoká v porovnání s rizikem, které hrozí při neodborné montáži. 
 

Řešíte často reklamace světlovodů?

Ano řešíme, ale ne těch našich. Jde především o výměnu jiných světlovodů, kdy majitel chtěl ušetřit a koupil si to, čemu u nás říkáme „šerovody“. Pokud se u našich výrobků dodrží technologický postup montáže, není důvod k reklamaci. Když ale nějaké řešíme, jde většinou o vtipné reklamace. 
Světlovod Lightway lze instalovat do plochých i šikmých střech. 

Vtipné? Můžete to přiblížit?

Volal nám například projektant, že světlovody osvětlují v jednom obchodě dámské kabinky na převlékání a že ve večerních hodinách, když je venku tma, se zkoušení oděvů v kabinkách odráží ve skle difuzéru, tedy rozptylovači denního světla. Prostě bylo vidět, co se v kabince děje. I když se nejednalo přímo o závadu světlovodu, vyřešili jsme to ke spokojenosti zákazníka. Odborně řečeno, světlovod lze i večer rozsvítit dodatečnou instalací přídavného světla dovnitř světlovodu. 
 
 
Tubus a vedení světla  

Je tedy ještě něco, co se dá na montážích světlovodů zlepšovat?

Vždy se dá něco zlepšit, protože jsme výrobci a často plníme zákazníkům i velice náročná přání, musíme umět realizovat i atypické montáže, které vyžadují skoro chirurgickou přesnost. Naše technické oddělení pod vedením PhDr. Ing. Petra Mašína MBA, tedy musí být vždy o krok napřed před konkurencí a musím říci, že se mu to úspěšně daří. 
 

Na co by měli zákazníci myslet před tím, než se rozhodnou pro světlovod?

Měli by se dobře seznámit s nabídkou na trhu, zejména si projít reference ostatních zákazníků. Naši klienti například velmi oceňují to, že instalace světlovodů našimi techniky je nejen špičková, ale montážníci neodjedou, dokud po sobě bezvadně neuklidí. Jsou to zdánlivé drobnosti, ale právě na nich stojí profesionalita. 
05.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444