Montáž komínu snadno a rychle

CIKO představuje nový komínový systém

Novinkou v sortimentu tradičního českého výrobce komínových systémů CIKO (CIHELNÉ KOMÍNY) je komínový systém CIKO® PRAKTIK.  Vhodný je pro všechny druhy paliv a všechny druhy spotřebičů s přirozeným nebo nuceným odvodem spalin.

Základ systému tvoří tepelně izolované nerezové vložky a broušené cihelné tvarovky obvodového pláště. Jedná se tedy o třívrstvý komínový systém se zadním odvětráním, které je pro spolehlivou funkci komína důležité a pro komíny CIKO charakteristické.

Vnitřní nerezové vložky jsou dodávány v tloušťce stěny 0,6mm nebo 1mm. Vzniklý komínový průduch odolává teplotám do 600°C, je tedy vhodný k odvodu spalin od spotřebičů na všechny druhy paliv. Pro přetlakové spotřebiče jsou nerezové vložky doplněny těsněním certifikovaným pro provoz do 200°C (plynové turbokotle a kondenzační kotle).

Pro pokrytí širokého rozsahu požadavků nabízí CIKO vnitřní vložky ve čtyřech průměrech – 130mm, 160mm, 180mm a 200mm.

Jednoduchá a rychlá montáž

Systém CIKO® PRAKTIK je novinka přinášející mezi systémy CIKO především neuvěřitelně snadnou a rychlou montáž. Vnitřní nerezové vložky o délce 1m, již ve výrobě zkompletované s izolací a distančními prvky, se jednoduše osadí do 8cm hlubokého hrdla spodní vložky a vnitřní konstrukce komína je hotova. Okolo vnitřních vložek se vyzdívá obvodový plášť, který je u firmy CIKO již tradičně z broušených cihelných tvarovek lepených na tenkovrstvé lepidlo. Díky těmto technologiím lze počítat s dobou výstavby celého komínu během několika hodin.

Variabilní vzhled nadstřešní části


Je samozřejmé, že i tento komínový systém lze přizpůsobit architektonickým požadavkům investora použitím vhodné nadstřešní části. Z nabídky společnosti CIKO lze kromě základní nadstřešní části použít také prstence Komfort v červeném nebo bílém provedení, návleky Štuko a Imit a pro dosažení moderního vzhledu také nerezový nástavec.

Snadná přeprava

Neméně důležitou výhodou komínového systému je nabalení komínového tělesa na jedné paletě standardních rozměrů (až do výšky komínu 8m). Není třeba zdůrazňovat, že to je výhodné pro zjednodušení a zlevnění přepravy, což uvítají především montážní firmy.

Pro stavby i rekonstrukce

Systém CIKO® PRAKTIK je navíc použitelný i pro částečné rekonstrukce starých zděných komínů. Při tomto způsobu rekonstrukce je odbourána původní nadstřešní a podkrovní část komínového tělesa a zbylá část původního komínového tělesa se od půdice k odbouranému místu vyvložkuje nerezovými vložkami. Poté se ubourané komínové těleso nahradí komínovým systémem CIKO® PRAKTIK.

Komínový systém CIKO® PRAKTIK je tak zajímavou volbou umožňující připojení široké škály spotřebičů. Vyznačuje  se vysokou mechanickou odolností vnitřních nerezových vložek a velmi rychlou a jednoduchou montáží. Jeho přednosti tedy ocení všichni, kteří požadují kvalitní, ale přitom rychlé a praktické řešení.
Více informací www.ciko-komíny.cz
12.05.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444