Moderním kuchyním vévodí patchwork a kovové doplňky

„Páni!“ Přesně to zvolají všechny návštěvy, které uvidí vaši kuchyň. Tedy pokud si ji zřídíte v aktuálních trendech, kterým velí pastelové barvy, betonové prvky, patchwork a praktické odkládací prostory.

Žlutá, modrá nebo růžová?

Barvy všude, kam se podíváte. Letošní kuchyně jsou hravé, ale přitom si zachovávají nadčasový design. Pokud vybíráte obkladové desky, poohlížejte se po pastelových barvách, jako jsou jemně žlutá, ledově modrá, pudrově růžová nebo odstíny zelené. Tyto obklady pak kombinujte s bílou, šedou, antracitovou nebo dřevěnou pracovní deskou. 
Jen žlutá to může být? V kombinaci s šedou deskou vypadá prostě báječně.

 

Co je patchwork a proč vypadá tak skvěle?

Různé vzorce a styly naskládané k sobě můžou podle popisu působit překombinovaně. Ve skutečnosti však patchwork vypadá naprosto skvěle v kombinaci se základními barvami na desce a dvířkách. V kuchyni se tento styl osvědčil zejména pro výzdobu výklenků, tzv. nik. Při tvorbě patchworku se kreativitě meze nekladou, ale bez estetického cítění skládačku nevytvoříte. Pokud se vám líbí, poraďte se raději s odborníkem. V Centru Kaštanová najdete zkušené architekty i interiérové designéry.
Patchwork umisťujte v kuchyni na různá místa, výsledek vypadá fantasticky.

 

K patchworku patří kachličky menších rozměrů

S mozaikami se už rozlučte a vybírejte raději čtvercové kachličky menšího rozměru, například 10x10cm nebo 20x20 cm. Právě ty jsou pro patchwork ideální. Nebojte se experimentovat a některé kachličky klidně obraťte naruby, výsledek bude netradiční a originální.

Naopak velkoformátové obklady v kuchyni vytvoří minimální počet spár a čistění tak bude rychlejší. Volte velkoformátové obklady např. 60x60 cm, 60x120 cm. Oblíbené italské formáty 100x300 cm jsou ideální pro vodorovnou aplikaci za kuchyňkou linku, kde nevytváří žádnou spáru a jejich údržba je tak bezproblémová.

Zleva: Patchwork umisťujte jen na vybraná místa, rozmístěný po celé kuchyni by působil chaoticky. Kombinace různých stylů svědčí i jídelním koutům.

 

Jak zkombinovat vybavení?

I v moderních kuchyních se vaří, takže se musí maximálně přizpůsobit vašim potřebám. Odborníci vám poradí, jak ideálně vyřešit odkládací prostory a jaké praktické doplňky volit. Moderní jsou zejména ty z kovu, které mají zajímavé designové řešení.Platí to také u lustrů. Ty mají být jedním z dominantních prvků místnosti, takže se nebojte extravagantních řešení.

Výrazné kovové doplňky i lustry vévodí místnostem, které jsou jinak zabarvené do neutrálních barev
Více inspirace najdete na www.deho.cz.
13.06.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444