Moderní žaluzie a rolety oživí interiér

Pořídit si žaluzie, nebo rolety se stává v dnešní době trendem. Při jejich výběru dávají lidé většinou přednost jednoduchosti, praktičnosti a nadčasovému designu. Ulehčete si práci od neustálého praní a věšení záclon a závěsů. Dejte šanci moderním stínícím technikám, které vás ochrání nejen před slunečním svitem, ale i před případnými zloději a pouličními zvědavci.

Existuje několik druhů žaluzií a rolet, které si vydobyly místo na trhu. Někteří dávají přednost moderním látkovým roletám, jiní najdou zalíbení v kreativních plisé žaluziích. Lidé si vychvalují i netradiční rolety den a noc. Jaké si nakonec vyberete, záleží na vašich preferencích.
 

Látkové rolety

Designový prvek domácnosti i funkční stínící technika. Látkové rolety se prodávají v řadě barev a vzorů. Pořídit si je můžete do rodinných domů, bytů i kanceláří. Podle výběru propustnosti látky docílíte různé intenzity zastínění. Průsvitné textilie se hodí do obývacího pokoje a kuchyně. Zatemňující látky oceníte zejména v ložnici. S roletami můžete snadno manipulovat, buď pomocí řetízku, pružiny, nebo zavedením elektrických rolet. Roztahování a zatahování pak můžete ovládat pohodlně přes telefon. Pokud je vaše okno atypické, nelamte si s tím hlavu. Látkové rolety se vyrábějí pro libovolně tvarovaná okna.
 

Plisé žaluzie

Tato moderní stínící technika se těší velké oblibě nejen v západní Evropě, ale i v Česku. Plisé žaluzie je harmonikově skládaná látka, která na okně drží pomocí dvou nylonových šňůrek. Kromě barev a vzorů si můžete vybrat i různou propustnost látky. Nabízí se vám jednobarevné, vzorované i vícebarevné provedení harmonikových žaluzií. Posunují se po speciální kolejnici. Stahovat je můžete seshora, zespodu či z prostředka. Díky tomu snadno zatemníte tu část okna, kam právě dopadají sluneční paprsky.

Žaluzie se vyrábějí na míru, takže jsou vhodné i pro okna atypických tvarů jako je například trojúhelník či kruh. Tato originální plisé se používají i na střešních oknech, dveřích, v prosklených balkonech i zimních zahradách.
 
 
Hodí se téměř do každého pokoje. Šmrnc dodají ložnici, obývacímu pokoji, kuchyni i koupelně. Naopak plisé žaluzie nebudou vyhovovat v případech, kdy v místnosti potřebujete po stažení žaluzií absolutní tmu. Ovládají se buď šňůrkou, plastovým či hliníkovým madlem, nebo dálkovým ovladačem.
 

Rolety den a noc

Zebra rolety den a noc představují elegantní a netradiční alternativu klasických žaluzií. Skvěle se hodí do kuchyně, pracovny, ale i koupelny. Oživte svůj interiér látkovými roletami den a noc, které zaručují velmi účinný způsob zastínění. Skládají se z průsvitné a zatemňující textilie, které se pravidelně střídají po pruzích. Regulujte intenzitu světla v místnosti podle toho, zda je den či noc. Ovládají se tahem řetízku a jsou nenáročné na údržbu.
 
18.04.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444