Moderní, tradiční i progresivní - rámečky vypínačů tvoří efektní dekoraci

Domovní vypínače jsou neodmyslitelnou součástí každé domácnosti. Svou praktickou funkcí nám v mnohém zlehčují život. Mohou ale v interiéru plnit i jinou roli? Společnost OBZOR ze Zlína říká jednoznačně ANO! S vybranými materiály rámečků si z vypínače totiž rázem vytvoříte i designového společníka.

Vypínač může být osobnost

Pro mnoho lidí stále platí pravidlo - vypínače slouží pouze k rozsvícení nebo zhasnutí světel v místnosti. Omyl! Poslední trendy v interiérovém vybavení připisují elektroinstalaci i jiné zásluhy. „Vypínače mají pořád ve své podstatě základní funkci zapnout/vypnout, ale v dnešní době přibývá lidí, kteří si jimi chtějí svou stěnu také zkrášlit a na základě toho hledají vhodný designový vzhled, který by k jejich stylu nejlépe pasoval. Proto firma OBZOR poskytuje ve svých produktových řadách DECENTE, RETRO, ELEGANT a VARIANT skutečně širokou paletu materiálových možností, které dokáží vtisknout vypínači osobitou tvář,“ říká Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR, českého výrobce domovních vypínačů a zásuvek.

Řada DECENTE

vypínač DECENTE se skleněným rámečkem v kouřově šedém odstínu
Jednoduše rafinovaný rámeček z řady vypínačů DECENTE vyniká zejména ušlechtilými materiály. „Sklo jednoznačně patří mezi módní hity a vypínačům dodává velice luxusní vzhled v lesklém či matném provedení i v rozličných odstínech. Barevný lak na skle rámečku DECENTE zaručuje vysokou odolnost vůči otěru či různým oděrkám,“ informuje Ing. Martina Obadalová.
 
Univerzální materiál vhodný do chat či chalup, ale také do moderního bydlení představuje dřevo. Jako součást vypínačů umí jeho specifická struktura velmi efektně zaujmout. „Dřevěné rámečky DECENTE se vyrábí z MDF desky, jejichž povrch zdobí dubová, mahagonová nebo ořechová dýha. Ta se následně ještě upravuje speciálním lakováním, které zaručí celkovou odolnost a stabilitu rámečku,“ vysvětluje Ing. Obadalová.

Posledním ušlechtilým materiálem na rámečcích je kov: „Kovy jsou v domácnosti také běžným materiálem, a na domovních vypínačích vypadají skvěle. U DECENTE vás osloví lesklý nerez nebo matný hliník, záleží jen, jak moc chcete, aby vaše rámečky zářily.“

Prozatím posledním materiálem na rámečcích DECENTE je beton ze speciální směsi s PVA vlákny, které zaručují rámečku pevnost a porézní struktura na povrchu zase velmi specifický výraz.
 
vypínač RETRO s masivním dubovým rámečkem

Řada RETRO

Kolekce RETRO se v dnešní nabídce domovních vypínačů vymyká standardům klasické elektroinstalace. „Charakter těchto vypínačů tvoří nejen jejich atypický tvar, ale také materiály, ze kterých je vyroben jejich rámeček. Tím je například keramika, která představuje tradici podtrhující samotný význam slova retro v bílé nebo černé barvě,“ uvádí Ing. Martina Obadalová, a k řadě RETRO pokračuje další rámečkovou variantou:

„Dřevo také lze počítat za tradiční, nicméně v moderním příbytku dovede vykouzlit opravdu harmonickou atmosféru. RETRO rámečky se vyrábí tedy i z masivního buku nebo dubu světlého či mořeného, které se na oblém tvaru stylově vyjímají.“

Sortiment RETRO ještě nedávno doplnil industriálnější materiál, zmíněný beton.
 
vypínač ELEGANT v metalickém odstínu titan

Řada ELEGANT

Typické plastové vypínače patří také dnes ke stálicím v oblíbenosti mezi domovními vypínači. Sice nejde o originální provedení, nicméně i plast umí na stěně vypadat stejně dobře jako jiné, nápaditější materiály. U řady ELEGANT tomu dopomáhají moderní plastové materiály.  „Plasty, ze kterých je vypínač ELEGANT vyroben, jsou vysoce odolné polykarbonáty, které díky své chemické struktuře zajišťují vypínači odolnost a houževnatost v jakéhokoliv interiéru, ba dokonce exteriéru, a stejně tak si i povrch pohledových částí vypínače umí zachovat stabilitu pastelových i sytých barev či tolik oblíbené bílé,“ informuje o plastových vypínačích Ing. Obadalová z OBZORU.
 
vypínač VARIANT v kombinaci bílé a červené višně

Řada VARIANT

Plastový vypínač může být ale ještě pozoruhodnější, než se na první pohled zdá. Důkazem je řada VARIANT. „Rámečky a krytky této kolekce tvoří opět odolné plasty se všemi vlastnostmi jako u kolekce ELEGANT, jen v atraktivnější formě. U VARIANTu se potkaly hravý tvar s kombinací výrazných barev na rámečcích a neutrálních odstínů krytů. Barvy na základním i bočním rámečku stejně jako na středové krytce nemají tendenci blednout, proto se vypínač VARIANT snadno stane zářivým doplňkem stěny u malých školáků i velkých umělců,“ podotýká Ing. Martina Obadalová k této kolekci.

Pokud vás designové rámečky zaujaly, nešetřete jimi jen na vypínače, usaďte do nich i další přístroje domovní elektroinstalace jako jsou standardní a modulové zásuvky, stmívače, žaluziové ovladače a mnoho dalších. Perfektně tak sjednotíte ráz vaší domácnosti a získáte kvalitní a vkusné doplňky.

Více na www.domovnivypinace.cz/cs/#brands.
04.09.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444