Moderní teplo pro váš domov

Majitelé domů v nízkoenergetickém a pasivním standardu si mohli až donedávna nechat o chvílích strávených u plápolajícího krbu jenom zdát. Že tomu tak již nemusí být, vás jistě přesvědčí produkty firmy Romotop, která na tomto poli přináší celou řadu řešení.

V dnešní době, kdy se u moderních domů rapidně snižuje spotřeba energie na vytápění, bylo třeba reagovat na požadavky zákazníků. Proto firma Romotop zařadila do svého portfolia akumulační krbová kamna Lugo N, Luanco N a Esquina N.
 
Běžná krbová kamna dodávají do svého okolí krátce po zátopu a přikládce vysoký tepelný výkon, což u nízkoenergetických a pasivních domů může způsobit přetopení a s tím spojenou nepohodu.  Po dohoření naopak jejich teplota rychle klesá. Z tohoto důvodu jsou nad topeniště umísťovány akumulační tvarovky, které do sebe během topení dokáží pojímat vyzářené teplo z procesu hoření. Akumulační tvarovky ve spojení se špičkovou konstrukcí krbových kamen  mohou předávat teplo do prostoru až 8 hodin po dohoření plamene.
 
Současné výstavbě dominují objekty nízkoenergetického nebo pasivního standardu, proto je nevyhnutelné zohlednit potřebu tepla na vytápění těchto objektů. Krbová kamna Lugo N zvládnou díky propracované konstrukci a za použití nejmodernějších technologií regulovat tepelný výkon již od 3 kW. Do akumulačních prvků umístěných nad topeniště modelu Lugo N Akum se během topení ukládá energie, která je schopna sálat ve formě tepla mnoho hodin po vyhasnutí plamene v topeništi. Celoprosklená dvířka s designovou klikou navíc učiní z krbových kamen Lugo N dominantu každého domu.
 

Dalšími krbovými kamny firmy Romotop jsou Luanco N s akumulací. Speciální akumulační tvarovky Romotop jsou umístěny v prostoru nad spalovací komorou. Při účinnosti 80  % dosahuje regulovatelný výkon hodnot 2,9 - 7,4 kW, což znásobuje variabilitu užití těchto kamen. Uživatelská přívětivost je zajištěna jedním ovladačem, kterým lze ovládat oba přívody vzduchu. Estetické nároky zákazníka jistě uspokojí výběr z variant – plechové, s pískovcem, s kamenem a samozřejmě s oblíbenou keramikou, dodávanou opět ve třiceti možných glazurách.

Poslední akumulační kamna a zároveň novinkou mezi produkty firmy Romotop jsou kamna Esquina N. Spodní hranice regulovatelného výkonu začíná na hodnotě 3 kW. Tento fakt je předurčuje pro hojné užívání jako i výše uvedené v nízkoenergetických a pasivních objektech. Aby i u těchto kamen bylo dosaženo designové neotřelosti, lze u kamen Esquina N dokoupit designově funkční dřevník.
20.01.2020 | PR
  • Romotop spol. s r.o.

    ROMOTOP patří mezi evropské lídry ve výrobě krbových kamen a vložek, jehož produkty používá již více než milión domácností po celém světě. Krbová kamna a krbové vložky ROMOTOP oslovují své zákazníky prvotřídním designem, špičkovou kvalitou dílenského zpracování a inovativním řešením procesu spalování dřeva.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444