Moderní střešní krytiny snižují hmotnost i cenu

Foto: Lindab

Foto: Lindab

Moderní střešní krytiny vynikají oproti tradičním skládaným krytinám mimo jiné i svou nízkou hmotností. Lehká střešní krytina Lindab z žárově pozinkovaného ocelového plechu, se speciální povrchovou úpravou zaručující bezúdržbovost, váží totiž pouhých 5 kg/m2.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Ve srovnání se skládanou střešní krytinou se tedy jedná přibližně o 10% její hmotnosti. Na běžně velkém rodinném domku tak může dojít k úspoře hmotnosti střechy více jak o 1 tunu.

Hmotnost je jedním z důležitých parametrů, které je třeba zohlednit nejen při výběru střešní krytiny, ale již při navrhování samotného krovu. Pokud totiž padne volba na moderní lehké střešní krytiny, je možné při dimenzování krovu výrazně ušetřit. Úspora se pohybuje až kolem 50 %. Pokud se jedná o rekonstrukci starší střechy, může vhodná volba lehké krytiny dokonce umožnit využití původního krovu, který by se při využití skládané krytiny musel odstranit a vybudovat nový.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Lehké střešní krytiny Lindab nyní kromě nízké hmotnosti nabízejí i nízké ceny. Zlevňuje atraktivní střešní krytina Lindab Rova Mega s výrazně románským vzhledem, i doposud nejlevnější krytina ve své kategorii na trhu, Lindab Rova Ideal. Klasickou červenou střechu (odstín RAL 3009) dnes pořídíte za pouhých 199,- Kč/m2 (Lindab Rova Ideal) či 208,- Kč/m2 (Lindab Rova Mega). Oblíbené hnědé odstíny (RAL 8017 a RAL 8004) pak vychází na 219,- Kč/m2 (Lindab Rova Ideal) či 224,- Kč/m2 (Lindab Rova Mega).

Více informací na www. lindab.cz
16.09.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444