Moderní stavební systém vyřeší vaši stavbu do detailu

Pokud se s přicházejícím jarem chystáte také „kopnout do země“ a začít s výstavbou, pečlivě zvažte, co vás to bude stát. Nejen na nákladech na dům, ale také na vašem čase, který strávíte vybíráním dodavatelů a zjišťováním spousty informací. Myslet byste měli také na to, co vás bude provoz domu stát, aby se úspora v materiálu nepromítla později do vyšších nákladů nebo kratší životnosti materiálu.

Stavební systém Ytong je známý jako rychlé a snadné řešení výstavby. Oblíbený je také pro svou snadnou tvarovatelnost, díky níž je minimum stavebního odpadu i u tvarově atypických projektů. Systémové stavění s Ytongem však znamená mnohem širší možnosti, jak stavět efektivně a bez rizika.

Ytong představuje kompletní řešení stavby – kromě tvárnic a překladů jsou to díly pro výstavbu stropu, střechy, schodů. Tyto masivní prvky přispívají k vynikajícím tepelněizolačním vlastnostem, navíc zvyšují celkový komfort bydlení. Ve stropě je možné vést například instalace a střecha zabraňuje letnímu přehřívání. Schodištní díly výrobce dodává připravené na míru podle projektové dokumentace. Tepelněizolační řada je určena pro jednovrstvé zdění bez zateplování, a to i u nízkoenergetických a pasivních domů. 
 

Kvalitu stavby tvoří vyřešené detaily

Systém Ytong je neustále doplňován o další prvky, které minimalizují rizika tepelných mostů a vznik kritických míst. Jedním z inovativních prvků je pilířová tvárnice. Jak už sám název napovídá, umožní jednoduché vytvoření pilířů. Dalším využitím může být zvýšení únosnosti a stability stěn, přenos horizontálních tlaků nebo vytvoření svislého instalačního kanálu.

Výrobce také reagoval na poptávku současných investorů, u nichž se již stalo standardem instalování venkovních žaluzií. Systém tedy doplnil o žaluziový kastlík, který je plně kompatibilní s celým systémem a je vhodný pro většinu venkovních žaluzií na našem trhu. Vyrábí se z Purenitu, který je voděodolný, trvanlivý a neobsahuje škodlivé chemické látky. Jeho vlastnosti oceníte u nízkoenergetické a pasivní výstavby – umožňuje provést detail bez tepelných mostů.

Do systému, který se do nedávna prezentoval heslem „od sklepa po střechu“ přibyl také komín. Nyní se tedy dá říci, že s Ytongem můžete stavět od samotných základů – do systému letos přibyde i speciální řada zakládacích tvárnic – a skončit komínovým systémem. 
 

Ytong nabízí řešení i pro povrchové úpravy

Pro perfektní výsledek výstavby do systému přibyly i novinky, které slouží k povrchovým úpravám a byly vyvinuty speciálně pro práci s Ytongem. Vnější lehčená omítka zajistí ochranu stěny i při dlouhodobém střídání teplot a vlhkostních poměrů a napomáhá celkové kvalitě provedení stavby, u níž je minimalizováno riziko prasklin a vytvořeny podmínky pro dlouhou životnost.

Pro vnitřní úpravy Ytong vyvinul lehčenou vnitřní omítku a hlazenou vnitřní stěrku. Vnitřní vápenocementová omítka umožní díky své zrnitosti 0,5 mm vytvářet velmi hladké povrchy. Je mimořádně prodyšná a urychluje tak vysychání stavby, zvyšuje tepelněizolační vlastnosti stěny i celkovou tepelnou pohodu. Vyniká také velkou vydatností, malou spotřebou a jednoduchou aplikací bez penetrace. Pomáhá tak k celkovému zrychlení povrchových úprav v interiéru.

Vnitřní stěrka, vyztužená vlákny, umožní vytvářet mimořádně hladké povrchy a pro docílení extra hladkého efektu je možná finální úprava broušením. Je rovněž vysoce prodyšná, pohlcuje vodní páru a tím reguluje vzdušnou vlhkost. Díky alkalickému složení znemožňuje rozvoj plísní a řas. Další výhodou je, že snadno opravitelná po poškození či úpravách interiéru. 
Realizace rodinného domu z Ytongu od stavební společnosti Stakl.Realizace rodinného domu z Ytongu od stavební společnosti Stakl

 

Dodavatel jako partner při výstavbě

Systém Ytong nabízí také široké možnosti poradenských služeb. Rozhodnout se pro jednoho dodavatele je nejen úsporou vašeho času a zárukou kvalitního výsledku. Získáte také podporu ve všech krocích výstavby, od plánů až po samotnou realizaci.
25.04.2017 | PR
  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444