Minimalismus v koupelnách

Minimalistický koupelnový design ze série ESSENZIALE<br>
Zdroj: Keramika Soukup

Minimalistický koupelnový design ze série ESSENZIALE
Zdroj: Keramika Soukup

V posledních letech jsme se mohli velmi často setkat s barevnými koupelnami, ve kterých jsou vhodně zkombinované různé odstíny obkladů, dlažby i doplňků. Jedná se o trend posledních 20 let, který postupně vytlačuje jednoduchost, minimalismus a užití decentních barev.

Čistě bílé koupelny doplněné přírodními prvky nebo jemnými barvami jsou v současnosti velmi oblíbené. Inspirací tohoto designu je skandinávský styl, který vhodně kombinuje chladné barvy a přírodní doplňky, které vdechnou prostoru útulný a příjemný styl.
 

Hygge a Lagom styl

Všem známý severský životní styl Hygge střídá také styl Lagom (švédské slovo znamenající “tak akorát”, „ani málo, ani moc“), který vychází z konceptu přiměřeného života a chování.

Právě styl Lagom dokáže dokonale pracovat s barvami jako je bílá, béžová a šedá. Neutrální barvy doplňující bílou dokáží vytvořit útulné místo, prostor, ve kterém se budete cítit bezpečně, protože vás nic vizuálně neruší. Pobyt v takové místnosti dokáže zklidnit a navodit harmonickou atmosféru, kterou oceníte například při relaxační koupeli nebo masážním sprchování.

To nejlepší ze skandinávského stylu můžete najít například v sérii ESSENZIALE. Velkoformátové obklady s 3D dekoracemi v lesklém či hedvábně matném provedení skvěle zateplí a zútulní bílý interiér.
 
Skandinávský styl kombinující bílou a přírodní prvky ze série ESSENZIALE
Zdroj: Keramika Soukup

Bílá v kombinaci s bílou

Velmi efektivní je kombinace bílé barvy s bílými doplňky. V takovém případě je ale nutné být velmi opatrní, protože z minimalistického designu je snadné sklouznout k vizuálně sterilnímu a nemocničnímu prostředí.

Ideálním způsobem, jak tomu předejít, je využít například bílou mozaiku nebo kombinovat bílou s jemnými šedými odstíny. Dokonalou volbou jsou 3D obklady, například ze série KANJIŽA NEXT, které vdechnou každému prostoru moderní design a jedinečný vzhled.
 
Šedé tóny doplňující bílé obklady ze série  KANJIŽA NEXT
Zdroj: Keramika Soukup

Bílá koupelna nepůsobí pouze čistým dojmem, ale také dává prostor ke hře barev a doplňků. Pokud budete toužit po menší či větší změně, můžete použít různé barvy ručníků, svíček nebo například zrcadlových rámů.

Aby vaše koupelna zůstala čistě bílá, je vhodné před každým úklidem nejprve dlažbu vysát či zamést. Díky tomu se prach nezanese do spár a ty zůstanou po dlouhé roky zářivě bílé.

Barvy, přírodní prvky a bílá

Pokud chcete opravdu podtrhnout bílou barvu v koupelně nebo jiném interiéru, dokonale k tomu poslouží přírodní prvky. Ať už zvolíte dřevěný nábytek nebo dokonce obklady imitující dřevo, nemůžete zaručeně udělat chybu. Příkladem toho je například série Sylan, která kombinuje dřevěné motivy a snadno udržovatelné a vysoce kvalitní materiály.
 
Kombinace bílé barvy a obkladů imitující dřevo ze série SYLAN
Zdroj: Keramika Soukup

Pokud toužíte pro hravějších a nápaditých obkladech zdí, zvolte obklady ze série Shine. Elegantní proužky a mozaika na stěnách dokáží dokonale doladit dlažbu imitující dřevo i dlažbu jednoduše bílou.
 
Příklad užití obkladů a dlažby série SHINE
Zdroj: Keramika Soukup

Výrazného kontrastu bílé dosáhnete kombinací s jinými barvami. Například bílá s modrou se do koupelny skvěle hodí. V sérii Imperfetto můžete najít jednobarevné modré i bílé obklady, mozaiku i obklady s dekorativní malbou, která vdechne vaší koupelně zcela nový rozměr. Pokud se rozhodnete pro koupelnu barevnou, sice uberete na její čistotě a jasnosti, získáte ale prostor dynamický a hravý.
 
Dekorativní obklady ze série IMPERFETTO
Zdroj: Keramika Soukup
07.09.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444