Materiál budoucnosti? Bambus sluší interiéru a šetří přírodu

Sada 2 truhlic z bambusu Moso We Do Wood

Sada 2 truhlic z bambusu Moso We Do Wood

Bambus rychle roste, jeho pěstování není náročné na vodu ani na prostor, hodně vydrží a je rozložitelný v přírodě. Příjemným bonusem je jeho vzhled, bambus krásně vypadá, takže se perfektně hodí pro výrobu nábytku, nádobí, doplňků do kuchyně i koupelny a nejrůznějších designových radostí.

Ačkoli je jeho využití podobné jako u dřevin, jedná se o velice rychle rostoucí trávu s dřevnatými stébly. Patří mezi velmi odolné materiály, za což vděčí struktuře a tloušťce svých stěn. Existuje několik druhů bambusu, které mají specifické vlastnosti, podle nichž se určuje jejich využití. Může to být výroba nábytku, rohoží, bytových doplňků či papíru, ale bambusová vlákna se s úspěchem používají i v textilním průmyslu, například k výrobě ponožek nebo ručníků.
 
Pokud máte rádi minimalistický scandi styl, přírodní styl a hlavně přírodu, je bambus skvělá volba pro vaši domácnost. „Výhodou nábytku z bambusu je lehkost, trvanlivost a také to, že vypadá jako dřevo. Přitom roste několikanásobně rychleji než stromy, jde tedy o rychle obnovitelný zdroj,” vysvětluje Eva Dvořáková z internetového obchodu Bonami.cz.
 
Dánská značka We Do Wood své výrobky zhotovuje z udržitelného bambusu Moso. Používá pouze lepidla bez formaldehydu a když už barví, tak jedině barvami na bázi vody. Foto - lavice z bambusu Moso s úložným prostorem We Do Wood Correlations.
 
 
Nadčasový a minimalistický vzhled bambusu si oblíbil také známý holandský výrobce hodin Karlsson. „Podobně jako dřevo působí bambus teple a dokáže tak příjemně zútulnit minimalisticky zařízené interiéry,” doplňuje Eva Dvořáková. Foto - hnědé nástěnné bambusové hodiny Karlsson Tom, ⌀ 26 cm.

Bambus se skvěle hodí také do kuchyně a koupelny. Nenasákne totiž vodu, ve vlhkém prostředí neztrácí barvu, je antialergenní, antibakteriální a odolává plísním. Foto - bambusový nastavitelný odkládací podnos na vanu iDesign Formbu.
 
 
Doplňky do kuchyně vyrábí třeba značka Bambum, která doporučuje například bambusové nože na krájení ovoce a zeleniny, protože bambus na rozdíl od niklu obsaženého v oceli nenarušuje přirozenou rovnováhu v potravinách a zachovává tak lépe chuť i vitamíny. Foto - bambusový stojan se 2 noži Bambum Chapati.

Tyto produkty a mnoho dalších naleznete na www.bonami.cz.
16.01.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444