Máte homeoffice? Seďte zdravě v práci i doma

Vyhlášený nouzový stav v České republice nás nutí o našem způsobu života přemýšlet více než kdy jindy. V době „nucených homeoffisů“ a karantén si uvědomujeme, jak moc pohyb k životu potřebujeme a možná právě nyní pociťujeme první příznaky nezdravého sezení.

Sezením člověk v průměru stráví až 10 hodin denně. Ať už je to u počítače v práci, za volantem, při obědě nebo u televize – sezení se stává hlavní „aktivitou“ dne. Rizika dlouhodobého sezení se dotýkají každého z nás, přitom změnit každodenní návyky můžeme snadno a okamžitě.

Pracujete na důležitém projektu, oběd si přinesete k počítači, odpolední kávu stejně tak, přestanete vnímat čas a z práce vás probere až bolest zad, krční páteře nebo pálení očí. Zjistíte, že se na židli nepřirozeně kroutíte, nohy různě překládáte jednu přes druhou a naposledy jste se protáhli možná ráno v posteli. Statické sezení je nebezpečné a z dlouhodobého hlediska vede ke zdravotním problémům. Přitom stačí málo - správně sedět a přidat přiměřený pohyb. 
 

Když už musíme sedět, seďme správně…

…a snažme se začlenit co nejvíce pohybu. S tím nám může pomoct Champion Compact Express - promyšlený stůl do sebemenšího detailu od německého výrobce MOLL.

Podle odborníků na ergonomii bychom se měli řídit pravidlem „40 - 15 - 5“. Maximálně 40 minut trávit sezením, poté se na 15 minut postavit a v neposlední řadě zařadit krátký 5minutový pohyb. Tato kombinace zajistí zdravé prokrvení a uvolnění těla.

Stůl Champion Compact Express požadavky na ergonomii respektuje. Díky patentovanému nastavení výšky 69-114 cm (s výškovým adaptérem dokonce až 124 cm) bude vyhovovat každému uživateli bez ohledu na věk či výšku a při jakékoliv činnosti. Stůl mohou využívat děti od základní školy přes vysokou až do dospělosti. Intuitivní a snadné ovládání výšky stolu uživatele motivuje měnit často polohy, a to od sezení až k úplnému stání. 
Vedle správného nastavení výšky stolu patří mezi další faktory ergonomického sezení také nastavení sklonu pracovní desky. Všimněte si, že se jinak ohýbáte u počítače, jinak při čtení knihy nebo kreslení. Část pracovní plochy stolu Champion Compact Express lze snadno naklonit až o 20°a zajistit tak optimální úhel pro danou činnost, zbytek zadní desky přitom zůstává pevný a slouží jako praktická odkládací plocha třeba pro monitor.

 

Co dál můžeme od „šampiona“ očekávat?

Vedle ergonomie stůl od značky MOLL každého mile překvapí svou praktičností a promyšlenými detaily. Na zadní straně stolu se nachází skrytá zásuvka pro všechny elektrokabely, nabíječky, apod. I přes množství připojené techniky může váš stůl zůstat přehledně čistý, bez viditelných kabelů.

V souladu s nejnovějšími technologickými trendy lze Champion Compact Express rozšířit také o nabíječku QI, která umožňuje bezdrátové nabíjení chytrých telefonů, tabletů nebo hodinek.

S rostoucími stoly a židlemi MOLL se můžete detailněji seznámit na oficiálních webových stránkách www.moll-funktion.com nebo na stránkách českého prodejce www.rostoucistolymoll.cz s následnou možností zakoupení stolů MOLL přes e-shop.
14.04.2020 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444