Malý průvodce světem povlečení. Tahle vám budou vyhovovat

Zařídit si ložnici k dokonalosti, to je sen většiny z nás. Je ale důležité, aby pěkný vzhled nebyl jediným kritériem, kterým se při koupi nábytku i ložního prádla řídíme. Aby byl spánek co nejlepší, musíme si vybrat kvalitní matraci i povlečení.

Co teď letí?

Pokud sledujete módní trendy v bytovém designu, určitě vám neuniklo, že tuto sezonu jsou v kurzu vesmírné vzory a 3D povlečení s motivy světových metropolí. Jestli jste romantik tělem i duší, určitě si vyberete z celé řady florálních vzorů. K dostání jsou kouzelné fototisky s květinami či působivé povlečení s drobnými kvítky po celé jeho šíři.
 

 

Materiál jako základ pohodlného spánku

V obchodech nabízí širokou škálu materiálů. Každý člověk má však jiné požadavky, které se od sebe mohou výrazně lišit. Ideální ložní povlečení by však mělo mít příjemný povrch, dobrou absorpci vlhkosti a termoregulační schopnosti, díky kterým v zimě hřeje a v létě chladí. Pojďme se tedy zblízka podívat na nejprodávanější materiály na trhu.
 

Bavlněné povlečení nikdy neomrzí

Bavlna má nejhlubší historii v oblasti ložního prádla vůbec. I přesto, že se na trhu setkáte se spoustou nových materiálů, stále si drží prvenství v oblíbenosti. A není divu, v bavlněném povlečení vám totiž nikdy nebude teplo ani zima, kromě toho se jedná o velmi prodyšný a savý materiál, který velmi dobře snáší praní a sušení. Jedinou jeho nevýhodou je to, že vyžaduje žehlení.
 

 

Neradi žehlíte? Pořiďte si krepové povlečení!

Nemačkavý materiál, snadná údržba a působivé dezény. To vše jsou vlastnosti krepového povlečení, pro které je typická střídavě zvrásněná a hladká část v pravidelných proužcích. Pokud se žehlení rádi vzdáte, pak si vyberte právě krep. Přesto však tento typ látky nemusí být každému příjemný na dotek.
 

 

Zahřejte se ve flanelu

S příchodem zimy je flanelové povlečení pro mnohé z nás jasnou volbou. K jeho výrobě se používá hustě tkaná bavlna s vyšší gramáží, speciálně upravená tak, aby byla látka měkká a hebká na omak. I tak si flanel uchovává kvality bavlny jako například vynikající izolace tepla a absorpce vlhkosti.
 

Mikroplyšové povlečení pro zmrzlíky

S příchodem zimního období se typičtí zimomřivci smiřují s tím, že se po celé měsíce jen tak nezahřejí. Proto je dobrý nápad si pořídit povlečení z mikrovlákna, které disponuje termoregulačními vlastnostmi, jež jsou v zimě k nezaplacení. A nejen to! Tento materiál rychle schne a nemusí se žehlit. Pokud si chcete dopřát tu nejvyšší kvalitu, sáhněte po povlečení z mikroflanelu, ten je na rozdíl od mikroplyše výrazně jemnější a má větší hustotu chloupků.
 

Nakupujte u ověřených prodejců

Extrémně nízká cena ještě neznamená, že budete s výrobkem spokojeni. Proto si ložní prádlo vybírejte u prověřených prodejců, kteří vám jsou schopni s výběrem povlečení dobře poradit. Předním odborníkem v oblasti bytového textilu na českém trhu je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde se můžete spolehnout na ověřenou kvalitu, proškolený personál a širokou nabídku zboží.
17.08.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444