Luxusní sauny a infrasauny: perfektní vlastnosti i design

Sauna Future

Sauna Future

První sauny byly dřevěné budky s kamny a utěsněné mechem. Dnes jsou možnosti neomezené, proto chtějte jen to nejlepší. A samozřejmě na míru.

Představte si, že...

Stisknete tlačítko a sauna se začne roztápět na vaši oblíbenou teplotu. Během rozehřívání si vyberete hudbu, která vám při saunování bude hrát z vestavěných reproduktorů. Zvolíte si také aroma, o které se, stejně jako o dopouštění vody, postará automatický dávkovač. Pak už jen nastavíte intenzitu LED osvětlení, uvelebíte se na lavici z africké vrby abachi a relaxujete pod hvězdným nebem z optických vláken. Zní to skvěle, že? Právě takové možnosti nabízí luxusní sauny.

Design i funkce v rovnováze

Mech ze saun zmizel, dřevo zůstalo. Současné finské sauny jsou mnohem bezpečnější a zároveň i výkonnější než jejich předchůdkyně. Moderní design jim totiž neubral na funkčnosti, nové technologie a materiály ji naopak podpořily.

Místo kamen mají moderní finské sauny topidla, která jsou uzpůsobena pro polévání vodou a zároveň je lze jednoduše regulovat. Například regulátor EOS EmoTouch II+ má barevnou dotykovou obrazovku s českým menu. Ovládá nejen teplotu, ale i vnitřní osvětlení. Navíc umožňuje nastavení parametrů saunování až pro 8 uživatelů.

 

Finská tradice v českém podání

Luxusní sauny už více než 14 let navrhuje, vyrábí a prodává česká firma SaunaSystem. Čtete správně - česká. Každá sauna vzniká na míru v továrně v České republice, tu svou si tedy můžete vyladit přesně podle svého vkusu a navíc máte jistotu dostupného servisu.

Nejluxusnější modely v nabídce SaunaSystem jsou sauny Modus a Future. Zatímco Modus vychází z klasického pojetí sauny, Future se, jak už název napovídá, obrací do budoucnosti a naznačuje cestu, kudy se budou trendy ubírat.


Inspirace klasikou, nebo trendy budoucnosti?

Modus má vnitřní obložení z masivního cedru a LED podsvícení opěrek. Není ale problém ani kamenný obklad, rohový vstup či prosklení stěn.

Sauna Future má prosklené stěny již v základní výbavě. Sklo doplňuje obložení z dýhovaných desek ROHOL, u kterých máte na výběr z cca 100 druhů dřeva. Přidejte k tomu LED podsvícení ergonomicky tvarovaných opěrek a můžete si být jistí, že podobně luxusní saunu hned tak někdo z vašich známých mít nebude.
 
 

Infrasauny: nová generace saun

Zatímco sauny mají staletou historii, infrasauny se v českých domácnostech teprve zabydlují. Objevily se sice až s rozvojem využití infračerveného záření, kdo ale relaxaci v malé dřevěné kabině vyzkouší, většinou jí zcela propadne.

Na rozdíl od saunování, pro které je typické střídání pobytu ve vysokých teplotách a následného ochlazení, je infrasaunování kratší a díky nižším teplotám ne tak náročné. Doporučuje se proto i kardiakům.
 

Luxus ve znamení skla a akácie

Luxusním modelem v nabídce firmy SaunaSystem je infrasauna Glassy. Prosklené jsou hned tři stěny a čtvrtá je pokrytá ROHOL deskami s dýhou z akácie. Sklo je napojeno speciální metodou a můžete si vybrat čiré nebo bronzové. I do infrasauny si samozřejmě můžete pořídit MP3 přehrávač, LED světlo či aktivní výparník.


Prohlédněte si kompletní nabídku luxusních saun a infrasaun od firmy SaunaSystem a vyberte si tu svou.
03.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444