Luxusní krbová kamna pro váš obývák

Koupili jste si nový byt, stavíte dům, nebo jste se pustili do rekonstrukce? Pak jistě přemýšlíte, jak zařídit obývací pokoj tak, aby byl moderní a zároveň jste se v něm dobře cítili. Co dotvoří jeho celkový dojem a zároveň přispěje k příjemné atmosféře? Krbová kamna!

Zařídit obývací pokoj může být docela tvrdý oříšek. Není to jen tak nějaká místnost v domě. Obývací pokoj je prostor, kde každý den strávíme nějaký ten čas. Zároveň je to místo, kde přivítáme návštěvy. Měl by tak být moderní, prostorný a útulný.
 

Nepatří sem jen televize, stůl a pohovka

Mnohým stačí ke štěstí mít si kam sednout, kam si postavit hrnek s kouřící kávou a k tomu si pustit televizi. Je to ale trochu nuda. Oživte interiér krbovými kamny, která se stanou skvělými společníky pro chvíle klidu a pohody, kdy se nemusíte starat o nic jiného, než sami o sebe?
 
Kdo má dostatek místa, může se pustit i do stavby krbu. Stačí si koupit krbovou vložku, vyřešit komín a s architektem dořešit celkový design krbu v místnosti. Kdo takové štěstí nemá a jeho obývák je malý, tomu nezbyde než sáhnout po kamnech.
 
Náš tip: Nechcete se nechat omezovat již hotovými kamny, ale chcete si vystavit vlastní krb? Co třeba dostavit si obestavbu kolem krbové vložky JONAVA IV s extra velkým prosklením dvířek?
 

Krbová stavebnice ADONIS II od HAAS+SOHN.

 

Krbová kamna jsou lepší než televize

To vám potvrdí snad každý, kdo už je doma má. Program v televizi se neustále opakuje a točí dokola. Ruku na srdce – kolikrát se vám už stalo, že máte televizi puštěnou jen jako kulisu, kterou ani nevnímáte? Oproti tomu pohled na plápolající oheň podpořený vůní dřeva a tichým praskáním – to je balzám na duši.
 

Kde jsou kamna, tam je domov

Každý domov je jiný, proto si každý zaslouží i jiná kamna. Ta nemusí být jen designovým doplňkem a zdrojem tepla. Svými provozními náklady jednoznačně předčí plyn i elektřinu a potěší vaši peněženku, s některými dokonce můžete vytápět celý dům a ohřívat i užitkovou vodu.
 

Krbová kamna

Jsou nejen zdrojem tepla, ale i zajímavým designovým doplňkem každé místnosti. Ceny energií šplhají do závratných výšin, tuhá paliva jsou cenově nejvýhodnější. Není tedy divu, že stále víc lidí se zase vrací ke krbovým kamnům na tuhá paliva.
 
Víte, že krbová kamna by pro hoření neměla spotřebovávat vzduch, který doma dýcháte, což platí hlavně u zateplených, pasivních a nízkoenergetických domů. Proto by měla mít externí přívod vzduchu.
 
Náš tip: Čistá elegance Engadin s kónickým hrdlem od HAAS+SOHN. Po celé šířce kamen se táhne lišta z matného kovu. Skrývá se v ní regulátor primárního spalovacího vzduchu
 

Kachlovým kamnům to nesluší jen na chalupě

Naopak. Hodí se i do moderních interiérů. Jejich výhodou je delší doba sálání tepla. I po vyhasnutí budou ještě nějakou dobu vydávat teplo. Možná právě proto na nich naši předci i pohádkový Honza rádi spávali, babičky nechávaly kynout buchty a měly na nich hrnek s kávou či čajem.
 
Náš tip: Kachlová kamna Hestra vybavená jednoduchým regulátorem ovládání spalovacího vzduchu se budou vyjímat i tam, kde bojujete o každý centimetr rovné zdi.
 

Peletová kamna

Mnozí je nesprávně označují jako krbová peletová kamna, což je nesmysl. Peletová kamna jsou kamna, ve kterých se topí dřevěným granulátem, tedy peletami. Vše ostatní jsou pak krbová kamna.
 
Jejich velkou výhodou tak je fakt, že vám odpadnou starosti se sháněním a štípáním dřeva. Stačí vždy po pár dnech dosypat pelety a o nic jiného se nemusíte starat.
 
Luxusní peletová kamna od HAAS+SOHN.

Náš tip: Kamna, která poslouchají na dálku a plamen vypadá stejně, jako kdyby uvnitř hořela skutečná polínka. Taková jsou třeba kamna HSP 6 Premium 32 od HAAS+SOHN, která mají místo ventilátoru teplovzdušný výměník. Díky tomu jsou tichá a nevíří prach.
 

Kamna s výměníkem

Chcete kamny vytápět celý byt, a navíc jimi i ohřívat užitkovou vodu? Sáhněte po kamnech s výměníkem. Stačí je napojit do teplovodního systému. Výměník mají vybrané typy všech kamen, není třeba se ve výběru omezovat.
 

Rada na závěr – Jak krbová kamna vybrat?

  • Rozhodující je výkon, nikoliv design. Nechte si odborníky vypočítat, jaký výkon je pro vás ten nej.
  • Počítejte s externím přívodem vzduchu. Kamna by totiž neměla spalovat vzduch z místnosti, kde jsou nainstalována.
  • Odpovězte si na otázku, zda máte vhodný prostor na skladování dřeva. Vlhké dřevo kamnům škodí.

Hledáte luxusní kamna pro svůj obývák? Kamna, v nichž se pojí nadčasový design, bezvadná funkčnost a poctivá česká výroba? Kamna od HAAS+SOHN si zamilujete.
21.11.2019 | PR
  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444