Luxusní garsonka pro operního zpěváka

Ložnice je inspirovaná divadelní lóží, v pozadí kožené křeslo belgické značky ROM (Foto: www.kyzlink.com)

Ložnice je inspirovaná divadelní lóží, v pozadí kožené křeslo belgické značky ROM (Foto: www.kyzlink.com)

Občasné, ale komforní  bydlení pro operního zpěváka, který často cestuje po světě. Tak znělo zadání pro společnost KYZLINK architects & interior, která se věnuje originální architektuře a interiérovému designu. 

Vlastní byt žádný hotel nenahradí
Klient, který využil služeb architekta, často cestuje po celém světě, a proto musí svůj čas trávit po hotelových pokojích. I když se současné hotely snaží postkytnout svým hostům komfortní zázemí a veškeré pohodlí, vždy budou působit neosobním dojmem. Proto si klient pro své občasné pobyty v Praze pořídil vlastní garsonku. Ta však potřebovala zásadní rekonstrukci. „Domov mám v Brně, odkud také dobře znám architekta Kyzlinka, proto volba autora rekonstrukce byla jasná,“ říká majitel bytu a zdůvodně, proč důvěru svěřil právě společnosti KYZLINK architects & interior.
Pohled z galerie – ložnice, Lustr Luminex Wofi - Charlston
Inspirace divadelním světem
Základní požadavky majitele bytu byly, aby pražské zázemí o rozloze 32 m2 uklizeně, nadčasově a aby se v něm v případě potřeby vyspali čtyři lidé. Architekti KYZLINK se snažili malý prostor využít co nejefektivněji a přitom stále pamatovali na zachování čistého dojmu z prostředí interiéru.
Bílé plochy ukrývají další úložné prostory
Kroky architektů
Vybouráním překladu mezi chodbou a obývákem nově vznikla úložná skříň, která se stala pojítkem obou místností. Vysokého stropu architekti využili pro postel, kterou umístili do vykonzolované galerie připomínající divadelní balkón. Prostředím divadla je rovněž inspirována zlatá výmalba zdi za kuchyňskou linkou a vinylová podlaha imitující travertin. Do posledního centimetru jsou také využity prostory pod schodištěm a pódium. Skrývá se zde výsuvná postel a technická místnůstka. Celému bytu dominují tóny smetanové a hnědé, za bílými plochami se skrývají úložné prostory.
18.10.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444