Luxus podkrovního bydlení v bungalovu

Rodinný dům Alfa 115

Nabídka katalogových projektů rodinných domů na českém trhu je v současné době velmi rozsáhlá. Jen letošní katalog společnosti Wranders nabízí 660 projektových řešení. Domy jsou v tomto katalogu řazeny do produktových řad a podle velikosti, takže orientace v něm je velmi jednoduchá.

Dům šitý na míru si zde může vybrat každý, také proto, že projektanti při vytváření jejich návrhů berou v úvahu požadavky a přání klientů. Jedním z velmi oblíbených typových rodinných domů je Alfa 115. Seznámíme-li se s ním podrobněji, není těžké důvody jeho obliby pochopit.

Alfa 115 je dům menší velikostní kategorie se 4 obytnými místnostmi. Zastavěná plocha představuje 115,1 m2, z nichž celková užitná plocha je 93,8 m2. Dům je proto vhodný i pro menší stavební parcely, což při současných cenách pozemků většina investorů uvítá. Svým exteriérem se Alfa 115 hodí zejména do prostředí s nízkou jednopodlažní zástavbou, kam svým příjemným vzhledem dokonale zapadne.
Rodinný dům Alfa 115 svým prostorem a celkovou obytnou plochou 67,5 m2 uspokojí nároky na bydlení pro čtyř a pětičlennou rodinu. Jeho architektonické řešení patří v Česku už léta k nejoblíbenějším. Spojení obývacího pokoje, jídelny a kuchyně vytváří komfortní velkoprostor, jehož dominantou je krb. Dostatek prostoru umožňuje ideální podmínky pro plnohodnotný rodinný život integrovaný na jednom místě. Obývací velkoprostor přímo navazuje na exteriér s pohodlnou terasou. Dům má další tři samostatné obytné místnosti. Dvě stejně velké se nacházejí vedle sebe v zrcadlovém obraze, takže jsou ideálními dětskými pokoji, ale dají se využít např. i jako pracovna a pokoj pro hosty. Proti nim je umístěna třetí místnost, která poskytuje dostatek prostoru i větší soukromí, takže je nejčastěji využívána jako ložnice. Dvě hygienická zařízení patří ke standardu bydlení v rodinném domě a je tomu tak i v tomto případě. Alfa 115 má bezbariérový vstup i interiér, takže poskytuje pohodlné bydlení i osobám se sníženou pohyblivostí.
Největší předností rodinného domu Alfa 115 je ale luxus podkroví. Je zajímavé, že takový dojem se podařilo vytvořit v jednopodlažním objektu. Alfa 115 je vlastně řešena jako podkrovní byt postavený jako rodinný dům typu bungalov. Svým majitelům tak umožní užívat si pocitu bydlení v podkrovních prostorách a nemusí přitom chodit do schodů. Kontakt s venkovním prostředím umocňuje pohled na oblohu skrz střešní okno a zároveň možnost přímého vstupu na zahradu.

Pokud jde o výstavbu, Alfa 115 je technicky jednoduchý objekt, který umožňuje rychlou a finančně nenáročnou realizaci. Je proto vhodný nejen jako dům na klíč, ale i jako alternativa svépomocné výstavby. Svým zajímavým architektonickým řešením navíc snižuje spotřebu hlavního stavebního materiálu, což se odráží i v konečné ceně. Přibližné náklady na výstavbu v současné době představují ideálních 2, 150 mil.

Letošní stavební sezóna je již v plném proudu. Protože dodací lhůta katalogového projektu je 12 pracovních dní, což představuje výraznou časovou úsporu, projekt vysněného domu stavebník obdrží v průběhu několika dní. Projektová dokumentace katalogového rodinného domu v standardní dodávce slouží pro stavební řízení a následující výstavbu. Katalogový projekt je kompletní, což znamená, že obsahuje architektonické řešení, projekt požární ochrany, statiku, zdravotní techniku, vytápění i elektroinstalaci. Se samotnou výstavbou tak investor může začít prakticky okamžitě.
26.05.2010 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444