Lilie na vranovském zámku

Stylová květinová výzdoba, která připomíná, že živé rostliny vždy doplňovaly krásu zdejších prostor, je v zámku ve Vranově nad Dyjí samozřejmou součástí instalovaných interiérů. Na několik dní v roce však dostává tato výzdoba výjimečnou podobu, díky níž se zámecké interiéry představí v mimořádně slavnostním rouchu. Pod názvem Vranovská lilie se přehlídka jedinečných květinových dekorací na vranovském zámku konala letos už poosmé.

Dominantami obdivuhodných květinových aranžmá v historizujícím stylu se při této příležitosti stávají vznešené a elegantní lilie, jejichž něžné nebo naopak efektně výrazné barvy spolu se slohově odpovídajícím tvarovým řešením vazeb dotvářejí atmosféru jednotlivých interiérů a dodávají zážitku z návštěvy této významné památky středoevropského baroka na jedinečnosti.

Letošní Vranovskou lilii, která proběhla v uplynulém týdnu, jsme s fotoaparátem navštívili i my. O zážitek z vůní se s našimi čtenáři podělit nemůžeme, pokusíme se tedy alespoň přiblížit tvary a barvy květů v harmonii s prostorem.

Foto: Josef Morávek
21.06.2008 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444