Letní zahradní slavnost

Mezinárodní Flora Olomouc 2007

Květiny vrcholícího léta, speciální přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, trvalky, okrasné dřeviny - to všechno nabídne ve druhé polovině srpna mezinárodní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2007. Letní etapa největší české květinové akce se návštěvnické veřejnosti otevře ve dnech 16. až 19. srpna na Výstavišti Flora Olomouc.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Pro ústřední expozici výstavy, v níž se svými výpěstky představí jednotlivé organizace Českého zahrádkářského svazu, zvolili pořadatelé motto „Okno do zahrady květin“. Prostory hlavního pavilonu zaplní gladioly, růže, jiřinky, balkónové a další letní květiny v zajímavém spojení s dřevěnými skulpturami a vodními prvky.

Hlavní expozici doplní přehlídka trvalek připravovaná ve spolupráci s Českým spolkem perenářů a pestrobarevné exponáty soutěže v aranžování květin - letos na téma „Letní zahradní slavnost“ . Nejlepší čeští floristé se budou prezentovat květinovými dekoracemi zahradního posezení a letními kyticemi pro hostitele. Zelený rámec pestré letní květinové palety vytvoří expozice okrasných výpěstků Svazu školkařů ČR.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Návštěvnicky velmi přitažlivou součástí letní Flory Olomouc bude bezesporu velká přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin spojená s prodejem, ochutnávkou čajů odbornými radami pro pěstování léčivek i jejich užití.

Návštěvníci se mohou těšit i na nabídku Letních zahradnických trhů se zbožím a službami pro zahradníky, zahrádkáře a kutily, zábavný hudební program s pozvánkou na folkový Mohelnický dostavník, prohlídky zajímavostí sbírkových skleníků, botanické zahrady a rozária výstaviště. Speciálně pro ně se opět otevře i botanická zahrada olomoucké Univerzity Palackého.
13.08.2007 | tz
  • Výstaviště Flora Olomouc a.s.

    Výstaviště Flora Olomouc a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Připravuje a komplexně zabezpečuje vlastní výstavy a veletrhy včetně doprovodných programů. Výstavní areál se čtyřmi pavilony o celkové výstavní ploše 4.395 m2 je situován ve Smetanových sadech poblíž historického centra města. Výstaviště rovněž pečuje o 47 hektarů městských parků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444