Letní posezení na terase jedině pod hliníkovou pergolou

<a href=Pergola Placeo v bílé barvě" />

Pergola Placeo v bílé barvě

V dnešní uspěchané době je důležité správně odpočívat a volný čas trávit co nejvíce je to možné na čerstvém vzduchu a mimo budovy, ve kterých není dostatek přirozeného osvětlení. Na dovolenou nemůžeme jezdit každý den, ale každý den můžeme trávit příjemné chvíle na terase svého rodinného domu a pod pergolou si užívat příjemné posezení, grilování a chvíle s rodinou.

Hliníkové pergoly zažívají v posledních letech obrovský boom a vybírat si tak můžeme z celé řady pergolových systémů se spoustou variant a příslušenství.

Nejžádanějším typem pergol jsou takzvané bioklimatické pergoly s pohyblivými lamelami. Tento typ pergol zajišťuje díky pohyblivým lamelám regulaci slunečního svitu naklápěním lamel, při zavření lamel tvoří protidešťovou ochranu, naopak při otevřených lamelách je zajištěna dokonalá ventilace, čímž je zabráněno přehřívání vzduchu pod pergolou. 


Pergola CUBE v luxusním provedení grafitová struktura
Velkou výhodou tohoto typu pergol je regulace intenzity slunečního svitu lamelami, které se mohou naklánět v úhlu 0-140 stupňů. Lamely jsou hliníkové, takže jsou oproti látkám standardních markýz bezúdržbové a nevyžadují žádné čištění nebo údržbu

Léty prověřený typ pergol představují zasklené pergoly.


Pergola Murano Integrale se zasklenou střechou a stínící markýzou
Střešní konstrukci zasklených pergol tvoří krokve a skleněné výplně z bezpečnostního skla. Tyto pergoly jsou perfektní alternativou k zimním zahradám, při uzavření stěn těchto pergol posuvným zasklením je možné je používat prakticky během celého roku bez omezení.

O stínění střech těchto pergol se starají střešní markýzy a stěny jsou stíněny pomocí screenových rolet.

Veškerá dešťová voda, která stéká po střeše zasklené pergoly je sváděna do integrovaného okapového systému pergoly a poté pomocí svodu uvnitř jedné nebo více sloupů sváděna dolů do chrliče nebo přímo na pojena do drenáže.

V případě, že chcete používat pergolu jen v létě a chcete mít stahovací střechu, aby v zimních měsících zbytečně nestínila světlo v interiéru můžete si vybrat takzvanou baldachýnovou pergolu.

Baldachýnové pergoly mají pohyblivou stahovací střechu tvořenou nosnými profily a speciální nepromokavou tkaninou s PVC, která se stará o protidešťovou ochranu a stínění.


Pergola Move od Italského výrobce Corradi
Výhodou těchto pergol je právě možnost stažení baldachýnové střechy, tak aby nebyl rušen výhled a maximu světla pronikalo i při méně slunečných dnech i do interiéru domu.


Pergola Pergosun s roztaženou baldachýnovou střechou
Klasickou variantou pergoly jsou pergoly Economy s krytinou z polykarbonátu.

Pergola Plus s polykarbonátovou střechou
Jedná se sice o variantu, která je finančně nenáročná, ale funkcí a provedením jsou dnes tyto pergoly s polykarbonátem velmi dobře zpracované a vyznačují se výborným zpracováním a skvělou funkčností. Dnešní polykarbonáty jsou již velmi kvalitní a dutiny jsou plně uzavřeny a nehrozí vzlínání vlhkosti do dutin a jejich znečištění.

Pergol je dnes již celá řada typů a provedení a záleží na konkrétní terase a na požadavcích uživatele jakou pergolu zvolit.
26.03.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444