Letní Flora 2006 - Barevné kouzlení

Foto: Bydlení.cz

Foto: Bydlení.cz

Návštěvníci letní etapy mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc 2006, která se uskuteční ve dnech 17. - 20. srpna, se budou moci mj. shora kochat pohledem na koruny vzrostlých stromů v parku a na květinové záhony, kde ještě před zahájením výstavy bylo vysázeno na 37 tisíc krásných letniček. Unikátní výhled umožní nově rekonstruovaná nadzemní lávka v areálu Výstaviště Flora Olomouc – Smetanových sadech. Hlavní alej pod lávkou ozdobí květy slunečnic.

Tento vyhlídkový most byl vybudován společně s největším výstavním pavilonem A v 60. letech a je cenným dokladem architektonické moderny druhé poloviny minulého století. Přemosťuje frekventovanou výpadovku z města směrem  na Brno, umožňuje bezproblémový přechod z výstavního areálu do centra Olomouce i bezbariérový přístup do hlavního pavilonu.


Mottem letní zahradnické výstavy bude  „BAREVNÉ KOUZLENÍ“.  Na pestrobarevnou a opravdu kouzelnou letní zahradu promění největší výstavní pavilon Flory velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu se záplavami květin vrcholného léta - jiřinek, růží, gladiol, lilií a dalších. Voňavou paletu doplní květinové výtvory nejlepších domácích floristů. Na ty  čeká letos mimořádně zajímavá soutěž v květinové dekoraci motocyklových veteránů.    


Součástí květinové prezentace bude i ojedinělá expozice technického konopí a přehlídka desítek pestrobarevných odrůd slunečnic. Tato část výstavy přiblíží návštěvníkům především nevšední okrasné formy typického symbolu léta,  prastaré kulturní rostliny, která se ze svého původního domova v Severní Americe  během staletí rozšířila prakticky do celého světa. 

Zelený rám pestré kráse letních květin vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR a výstavní nabídku letní Flory Olomouc uzavře poslední přitažlivá  zajímavost  - společná expozice Unie botanických zahrad ČR. Pod názvem  „Pohlceni přírodou“ představí svět civilizace přemožený a pohlcený sílou zeleně. 


Pořadatelé letní  Flory Olomouc myslí nejen na obdivovatele květin, ale také na zahrádkáře a kutily. Na ně čeká bohatá nabídka  LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHŮ s rostlinným materiálem, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Pro návštěvníky budou zdarma otevřeny  sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanická zahrada Flory a Univerzity Palackého. Pro chvíle oddechu je připraven každodenní zábavný  program s folkovou muzikou, popem i pravou hanáckou opékačkou.


Zdroj: http://www.flora-ol.cz/

07.08.2006 | tz
  • Výstaviště Flora Olomouc a.s.

    Výstaviště Flora Olomouc a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Připravuje a komplexně zabezpečuje vlastní výstavy a veletrhy včetně doprovodných programů. Výstavní areál se čtyřmi pavilony o celkové výstavní ploše 4.395 m2 je situován ve Smetanových sadech poblíž historického centra města. Výstaviště rovněž pečuje o 47 hektarů městských parků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444