Ingredience střední hlávka ledového salátu 3 středně velké pomeranče kelímek zakysané smetany nebo smetanového jogurtu malá cibule, nejlépe šalotka strouhaný sušený zázvor 1 lžička cukru šťáva z poloviny citronu 6 lžic dobrého olivového oleje 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů 50 g nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra s modrou plísní |
Postup Salát nakrájíme na proužky nebo natrháme na drobnější kousky, pomeranče oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme zakysanou smetanu nebo smetanový bílý jogurt, do kterého jsme zamíchali jemně pokrájenou cibulku, sůl, cukr, špetku zázvoru, trochu citronové šťávy a šest lžic olivového oleje. Opatrně promícháme a rozdělíme do misek. Povrch každé porce posypeme nasekanými vlašskými ořechy a sýrem. |
Ledový salát s pomeranči
Mnoho lidí má k pokrmům, které spojují různé druhy zeleniny s ovocem, nedůvěru. Pokud ale netrvají zatvrzele na svém, často postupem času zjistí, že tato kombinace může být i pro jejich chuťové pohárky velmi příjemná. Vyzkoušíte-li tento recept, možná i vy uznáte, že není lepší osvěžení než ledový salát s pomeranči.