Látkové rolety Bematech - trendové stínění

Hledáte vhodné interiérové stínění pro váš dům? Existuje mnoho způsobů, jak okna zastínit, ale mezi nejpraktičtější a také nejelegantnější patří látkové rolety.

Látkové rolety jako zdokonalení interiéru

Látkové rolety jsou jednoznačně vhodným řešením do moderních interiérů. Správně zvoleným odstínem, vzorem, typem látky a způsobem ovládání pomohou dotvořit design a hlavně funkční vlastnosti vašeho bydlení.

Společnost Bematech poskytuje širokou nabídku barev a látek od předních evropských výrobců. S vědomím, že vkus každého zákazníka je unikátní stejně jako požadavky na samotný interiér, nabízí tento výrobce širokou paletu látek s unikátními vzory a také v různých stupních stínění. Od jemných transparentních materiálů až po plně zatemňující black out látky.

Ovládání a pohon

Ovládání látkové rolety lze realizovat také dálkovým ovládáním i drátovým spínačem. Chod samotného systému rolet lze ovládat pomocí programovatelné jednotky. Můžete tak nastavit různé programy v závislosti na dnech v týdnu či ročních obdobích a dokonce program, který simuluje pohyb rolet, takže vám může pomoci odradit zloděje od vloupání.
 
Pohony k látkovým roletám nabízí Bematech v různých variantách, a to motorový, pružinový, klikový a řetízkový. Řetízkový a klikový jsou standardní variantou ručního ovládání.
 
V kombinaci s dálkovým ovládáním získáte jednoznačně nejpohodlnější řešení pro zastínění vašeho interiéru. Pokud zvolíte látkové rolety značky Bematech, máte jistotu velmi kvalitních materiálů, sofistikovaný proces vývoje a náležitou péči při zhotovení každého detailu, která je zárukou toho nejlepšího řešení.

Jak velké mohou být látkové rolety?

Velikost instalace látkové rolety záleží na typu látky a samotné konzoly pro navíjení. Bematech obecně garantuje rozměr 3x3 m. Možné jsou i větší rozměry, ale v takových případech je zapotřebí vyhodnotit konkrétní požadavek na zastínění a na všem potřebném se dohodnout přímo s výrobcem.
 
V případě velkých ploch zastínění pamatuje Bematech také na dokonalé vypnutí látky rolety, které je zajištěno pomocí spodní zátěžové lišty. Zátěžové lišty existují v různých variantách pro různě velké plochy. Zátěžová lišta je vyrobena z PVC profilu s vloženým závažím, nebo v případě velkých ploch může být celokovová. Pro větší rozměry výrobce doporučuje také systém bočních vodících lanek.

Způsoby instalace

Látkové rolety instaluje Bematech několika způsoby, a to pomocí konzole, montážním profilem nebo kazetou.
 
Instalace pomocí montážního profilu se hodí na místa, kde je měkká omítka, případně vysoká tloušťka omítky a také,  když místem instalace vedou elektrické rozvody. Montážní profil umožňuje pomocí posouvacích klipsů upevnění na to nejvhodnější místo.

Instalace pomocí krycích kazet snadno zapadne do interiéru. Kazety si můžete vybrat oblé i hranaté. Pokud nemáte možnost instalace kazety nad okno, nabízí se snadné řešení - minikazeta přímo do okenního rámu.

Bližší informace k produktům dodávaným společností Bematech najdete na webových stránkách www.bematech.cz. Můžete si zde prohlédnout bližší technické informace a také vybírat látky z virtuálního katalogu látek. Najdete zde i kontakty na firemní odborníky, kteří vám s případným novým zastíněním pro váš domov rádi poradí.

16.04.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444