Látkové rolety – klasika v novém kabátě

Látkové rolety se používají od nepamětí. V prostorách společnosti Dřevoterm, dnešního výrobce stínicí techniky Pavon, se dokonce vyráběly už od roku 1889. Jejich podoba se však v průběhu let výrazně změnila.

Pestrý výběr

Klasické pružinové roletky jsou sice stále populární, zejména mezi staršími ročníky, modernější verze rolet se však v interiérovém designu prosazují čím dál více.

Speciální roletové materiály se vyrábí v různých světelných propustnostech od průhledných či screenových přes nejvíce používané tzv. semi-transparentní až po blackoutové (zatemňovací). Tkaniny mohou mít různou sílu, texturu či vzor, a bývají opatřeny speciálními vrstvami, např. antistatickou, termoregulační (tepelně odrazivou) apod. Díky těmto vlastnostem jsou novodobé rolety skvěle funkční, a přitom dokážou být naprosto minimalistické, takže se stylově hodí do mnoha rozdílných typů interiérů.

Roleta sama o sobě však může být i ústředním prvkem místnosti. V dílnách Dřevotermu na ni dokáží natisknout jakýkoli vzor či fotografii, čímž se stane v interiéru zcela nepřehlédnutelnou.


Jeden typ, mnoho variací

Nejoblíbenějším typem rolety v sortimentu značky Pavon je látková roleta Leontina. Její  jednoduchý až minimalistický design se výborně kombinuje s dalšími výraznějšími doplňky v interiéru. Nemusíte ale volit jen z jednobarevných či nenápadných textilií, v nabídce najdete i textilie vzorované a výraznější – z největší části je to právě tkanina, která zásadně ovlivní výsledný vzhled rolety. A pokud nejste příznivcem tradiční bílé, u rolety Leontina si přijdete na své. V nabídce je i barevné provedení řetízkových mechanismů, nosičů či spodních zátěžových lišt včetně doplňků řady DELUX v barvě matného chromu.

Vlastní montáž rolet je jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Navíc ji lze doplnit o tzv. podkladový montážní profil, díky kterému roletu nainstalujete i na problematičtější podklad. Vlastnící velkoformátových oken pak určitě ocení možnost propojování více rolet Leontina vedle sebe. Výsledné zastínění je pak kompaktnější a mezi látkami jednotlivých rolet je pouze minimální mezera (18 mm).

Dalšími nadstavbami produktu Leontina je roleta v bílé hliníkové kazetě Leontina BOX nebo sestava dvou rolet za sebou na jednom okně pro použití dvou různě stínicích textilií – LEONTINA DUO. Ta se nejčastěji používá v kombinaci průhledné denní látky a zatemňovací látky pro klidný spánek.


Dálkové ovládání není problém

Trendem dnešní doby je automatizace domácností a stejně tomu je i u stínění. Většinu rolet, včetně rolet Leontina, lze vyrobit i v takovéto automatizované verzi. Roletu pak ovládáte pouze stiskem tlačítka na dálkovém ovládání. V případě instalace systému Smart Home to zvládnete pohodlně i ze svého mobilního telefonu.

08.02.2021 | PR
  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444