Lámete si hlavu s vytápěním? Máme pro vás 5 tipů na aktuální trendy!

Ačkoli základní rolí topení je vyhřát interiér, čím dál více se na něj pohlíží i jako na prvek, který významně ovlivní celkový design bytu.

1. Radiátor, který vás bude bavit

Pokud byste rádi uvítali změnu ve vzhledu vašeho topení a láká vás originální řešení, novinka v podobě potisku na čelní desku radiátoru RADIK vás jistě nadchne. Oživte své místnosti snadno a rychle designovým kouskem v podobě nové čelní desky.
 
Barvu radiátoru si můžeme zvolit z 12 barev z KORADO vzorníku nebo jakoukoliv z téměř dvou set barev vzorníku RAL. Čelní desku si můžete objednat i s vlastním potiskem dle vašeho přání.
 
 

2. Hledáte řešení do atypických částí domu či bytu?

Máte krásné podkroví v bytě a lámete si hlavu s tím, kam dát topení aby zapadlo do interiéru a nerušilo celkový vzhled? Zkuste se podívat na řešení v podobě konvektorů. A jak vůbec konvektory fungují?

Při tomto typu vytápění se teplo do místnosti dostává prouděním neboli konvekcí. Dochází k cirkulaci, při níž teplý vzduch stoupá ke stropu, tam se ochlazuje a následně zase klesne k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se rovnoměrně prohřeje, byt přitom vytopíte s minimálními náklady. Díky důmyslné technologii ho lze navíc i zapojit do systému inteligentního řízení budov. Podívejte se třeba na modely KORALINE.
 
 

3. Posezení i vytápění v jednom

Konvektory KORALINE lze umístit na stěnu nebo v podobě lavice a to i s dřevěnou deskou. Takovouto lavici oceníte třeba do zimní zahrady. Využít ji můžete samozřejmě i pro sezení kdekoliv bude potřeba, na to je právě uzpůsobena.
 
 

4. Efektivní i designové vytápění u velkých prosklených ploch

Trendem moderní architektury je využití velkých balkonových oken a prosklených ploch, které mnohdy zabírají většinu plochy obvodového zdiva. Řešením jsou podlahové nebo lavicové konvektory, které ponechají interiéru celou plochu, a přitom zajistí dokonalou tepelnou pohodu. Díky nim vyniknou francouzská okna či velké prosklené plochy a nic nebude zbytečně zabírat místo.
 
 
Moderní a designové řešení v podobě podlahového konvektoru vám navíc vyřeší topení po celý rok včetně dochlazování v letních měsících. Některé konvektorové systémy umožňují zaměřit se v interiéru výhradně na design, protože jsou umístěné pod podlahou a prozradí je pouze mřížka v podlahové krytině, nijak nenarušují koncepci prostoru. Bydlení zůstane jeho vzdušnost, vyniknou francouzská okna, vstupy na terasu a ony velké prosklené plochy. Podívejte se na modely KORALINE nebo KORAFLEX a určitě si vyberete. 
 
 

5. Když není dostatek místa

Může se vám také stát, že do vašeho domu či bytu už nebude možné použít klasicky orientovaný, tedy horizontální radiátor. A právě pro tato řešení má společnost KORADO, český výrobce otopných těles, model RADIK Premium. Díky délce těles od 40 cm a výšce až 220 cm je tak možné využít k instalaci tělesa i úzký prostor. Svisle orientované radiátory RADIK Premium působí v moderních interiérech velmi elegantně a disponují vysokým tepelným výkonem.
 
 
Řešení existuje pro každý interiér, a pokud si nebudete vědět rady, vždy se můžete obrátit s dotazy na odborníky. Třeba i zdarma na infolince firmy KORADO.

Vše najdete na www.korado.cz.
24.04.2019 | PR
  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444