Kvalitní střechu nedělá jen krytina

Při stavbě rodinného domu je třeba zvážit priority, kde je třeba penězi a energií šetřit. Střecha a použité materiály na její výrobu by to však být neměly. Vždyť dům dělá právě střecha, která jej ochrání před povětrnostními vlivy a chceme, aby nám dlouho a bezproblémově sloužila. Kvalitní podstřešní difuzní folie je dnes nezbytnou skladbou střešního pláště pro jeho správné fungování.

Zejména u obytných podkroví a také při nižším sklonu střechy je kvalitní podstřešní folie takřka nezbytná. Plní zde velmi důležitou pojistnou funkci, odvádí vodní páry z konstrukce ven, vytváří uzavřený systém pro tepelnou izolaci a chrání půdní prostory a zateplení včetně nosných dřevěných konstrukcí před prachem a vlhkem. To se pod střešní krytinu může dostat např. jako zafoukané vodní srážky, sníh či odkapy kondenzací. Bez vhodné folie by se voda dostala přímo do tepelné izolace, čímž by se výrazně snížila její tepelná funkce. Použitím nekvalitní podstřešní folie si v budoucnu můžeme zadělat na těžko řešitelný problém. Tím může být plíseň, hniloba, zvýšené náklady na topení a v neposlední řadě zatečení vody do obytných prostor, kde může poškodit zdi či vybavení interiéru.

Chcete-li se vyhnout podobným zkušenostem, zvolte pro vaši střechu podstřešní difuzní folii Dupont Tyvek®. Jejím použitím získá váš střešní plášť dokonalou dlouhodobou ochranu.


Proč je pojistná hydroizolace Tyvek® tak jedinečná?

Vodotěsná difuzní fólie DuPont™ Tyvek® může poskytovat špičkovou trvanlivost, ochranu a energetickou účinnost pro domácnosti a budovy. Pro zajištění dlouhodobé ochrany proti průniku vody, průniku vzduchu a vlhkosti představují difuzní fólie Tyvek® osvědčené řešení.

Testovaná a prověřená odolnost

Rozsáhlý test stárnutí, který byl proveden ze strany SP Technical Research Institute of Sweden prokázal, že se produkty Tyvek® ve srovnání s testovanými konkurenčními produkty vyznačují značnou špičkovou odolností. Příklady z praxe ukázaly, že Tyvek® si i po více než 20 letech ve střeše uchoval 70 - 90% své původní vodotěsnosti. Díky vyjímečně kvalitním materiálům je na  Tyvek® místo standardní 2leté záruky dávána záruka 10 let.

Tloušťka a kvalita funkční vrstvy

Většina běžných vícevrstvových difuzních fólií, které byly testovány, zahrnuje pouze funkční vrstvy přibližně třikrát tenčí než lidský vlas. Funkční vrstva DuPont™ Tyvek® je přibližně 6krát až 8krát silnější než běžné vícevrstvé difuzní fólie – což zajišťuje dlouhodobou funkčnost.

Jedinečná struktura

Tyvek® se skládá z milionů mikrovláken spojených do jedinečného vzoru „labyrintu“. Díky použití této struktury dochází k rozprostření UV a tepelných přírůstků po celé fólii a je zajištěna špičková odolnost a životnost.

Prověřená odolnost proti UV záření

Zatímco je většina vícevrstvových difuzních fólií vyrobena z polypropylenu (PP), využívá funkční vrstva materiálu DuPont™ Tyvek® materiál – stabilizovaný polyethylen (PE) – který daleko lépe odolává 100% vysoce ultrafialovému (UV) záření a působení tepla.

Odolnost vůči teplotám až 100 °C

Působení horka může časem vážně snížit funkčnost vodotěsné difuzní fólie, teploty na horní straně izolace mohou někdy překračovat až 80 °C. Proto jsou pro zajištění dlouhodobé účinnosti a jistoty investice fólie DuPont™ Tyvek® navrženy tak, aby odolaly teplotám až 100 °C.


Více informací o střešních foliích pro vaši střechu najdete na www.tyvek.cz.

31.10.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444