Kvalitní mikroklima s novými modely domácí klimatizace Haier

Z nabídky společnosti SOKRA s.r.o.

Obchodní aktivity společnosti SOKRA na trhu klimatizačních jednotek, chlazení a  větrání se datují od roku 1992. Od roku 2000 firma úspěšně spolupracuje se společností HAIER jako oficiální dovozce klimatizační techniky pro ČR a Slovensko.

Haier se dnes řadí mezi první tři značky, které vyrábějí špičkovou klimatizaci, mobilní telefony, výpočetní techniku, domácí spotřebiče tzv. bílou techniku, mikrovlnné trouby, pračky, ale také stolní a přenosné počítače, televizory, nábytek, léky, mobilní telefony aj. V letošním roce společnost Haier vstoupila na trh s novými modely domácí klimatizace - Trendi a Dignity.

Jednotky Trendi a Dignity mají velmi elegantní moderní design vnitřních jednotek, který je vhodný do každého interiéru. Tento design umožňuje volbu v několika barevných provedeních a snadnou údržbu. Vnitřní jednotky z modelové řady Trendy mají LED display, na kterém se zobrazují uživatelské a provozní informace. Klimatizační jednotky modelové řady Trendi a Dignity jsou vybaveny super digitálním frekvenčním měničem otáček, který přináší velmi výraznou úsporu provozních nákladů. Jednotky dosahují faktoru účinnost 5 ve funkci chlazení i topení , tzn. že z jedné kW elektrické energie vyrobí až 5kW chladicího nebo topného výkonu a řadí klimatizaci HAIER do energetické třídy A+. 

Frekvenční měnič řídí otáčky kompresoru dle aktuálního a požadovaného výkonu. Tzn., že pokud není potřeba 100% výkon kompresoru na dosažení vámi zvolené teploty v místnosti vlivem chladnějšího počasí anebo je již teplota téměř dosažena, frekvenční měnič a jeho řídíc modul vyhodnotí situaci a sníží pracovní výkon. Jednotky bez frekvenčního měniče pracují v režimu na 100% výkon nebo vypnuto jakmile dosáhnout požadované teploty. A následně, pokud se teplota v prostoru opětovně zvýší, klimatizace zapne na 100% výkon.
 
Díky frekvenčně řízenému kompresoru a funkci elektrického vyhřívání je možné jednotky provozovat s garantovanou účinností a výkonem v provozním módu chlazení  od +10°C do +43°C a při požadavku na topení při venkovní teplotě od -15°C do +24°C.

Uvádíme jen některé z funkcí, kterými jsou jednotky Haier Dignity a Trendi vybaveny:

Funkce elektrického vyhřívání

Zabraňuje poškození venkovní jednotky. Při provozu v režimu topení  může v zimním období docházet k námraze na venkovní  jednotce. Tato námraza může snížit výkon, ohrozit a poškodit některé části klimatizace (vrtule ventilátoru, kompresor atd.). Tento jev eliminuje topný kabel umístěný na kompresoru a sofistikovaný systém odtávání případné námrazy.

Funkce kontroly teploty +10°C

Díky této funkci je možné jednotku při odchodu na delší dobu (např. odjezd z víkendového pobytu na chatě) zapnout do funkce, která bude udržovat teplotu v místnosti 10°C, tzv. temperování. Jednotka bude využívat minimální výkon k udržení této teploty, aby bylo dosaženo maximální úspory.
 
Funkce tichého provozu
 
Jednotky je možné přepnout do provozního módu Soft, v tomto módu budou jednotky velmi tiché a neruší při spánku či poslechu hudby zvýšeným výkonem. Jednotky při této funkci dosahují hlučnosti 22 dB(A), což je velmi nízká hodnota, jelikož jakoo absolutní ticho je považovaná hodnota 20 dB(A).

Funkce O2-refresh

Tato funkce je volitelná. Umožňuje přisávat čerstvý vzduch do místnosti  bez ztráty tepelné energie, kterou jste již do vzduchu vložili, s tím, že jste ho již zchladili nebo vyhřáli. Pro přívod vzduchu se využívá malá rekuperační jednotka, která je vybavena vlastním ventilátorem a filtrem vzduchu.  Odváděný nežádoucí vzduch z místnosti předává svou tepelnou energii přisávanému čerstvému vzduchu a upravuje jeho teplotu. Tato funkce je velmi energeticky a zdravotně užitečná, jelikož nahradí a omezí nutné větrání okny při zachování optimální výměny vzduchu v místnosti.
 
Ionizátor

Ionizátor je zařízení, které vytváří negativní ionty ve vzduchu. Negativní ionty vytvářejí pocit svěžího a čerstvého vzduchu. Díky tomuto zařízení nebudete pociťovat typický zápach a atmosféru nevětrané a vydýchané místnosti, ale budete si připadat jako v lese.

Filtrace vzduchu

Klimatizační jednotky jsou vybaveny velmi širokou škálou filtrů vzduchu, které účinně pohlcují a zachytávají velmi malé prachové částečky ze vzduchu, nežádoucí zápachy (zvířecí, cigaretový kouř apod.), chemické výpary, částečky plísní. Jednotky jsou také vybaveny zařízením pro likvidaci bakterií a virů, které jsou ve vzduchu obsaženy.
Funkce inteligentního proudění vzduchu

Jednotky Haier umí pracovat a využívat jednoduchý fakt, že chladný vzduch klesá a teplý stoupá. Pokud si zapnete klimatizační jednotku Haier, automaticky otočí lamely na výstupu vzduchu z vnitřní jednotky tak, aby chladný proud vzduchu vystupující z jednotky postupoval pod stropem a pozvolně klesal k zemi a naopak. Pokud přepnete do funkce topení, otočí automaticky lamely směrem k zemi, teplý vzduch proudil k zemi a následně stoupat pozvolně do celé místnosti. Nehledě na to, že jednotky jsou také vybaveny lamelami, které umožňují směřovat vzduch nejen horizontálně ale i vertikálně a zajišťují tzv. 3D proudění vzduchu.
 
V klimatizačních jednotkách HAIER naleznete mnoho dalších funkcí a vlastností jako je 24 hodinový časovač provozních hodnot a provozu, odvlhčování, dětský zámek, auto restart po výpadku elektrické energie, sleep mode apod.

Pokud vás klimatizace HAIER zaujala, prohlédněte si stránky www.e-klimatizace.cz nebo se obraťte na pracovníky společnosti Sokra - info@sokra.cz
02.09.2010 | PR - SOKRA s.r.o.

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444