Kvalitní kompost získáte pouze z kvalitního kompostéru

Během roku vyprodukuje vaše zahrada velké množství bioodpadu, a tak je nutné vyřešit, jak s tímto odpadem naložit. Pokud nemáte možnost likvidovat jej v rámci obce, musíte ho někam umístit. Nejčastěji do méně využité části zahrady tak, aby příliš nepřekážel a nevadil sousedům, protože nevhodně skladované tlející rostliny můžou nepříjemně zapáchat.

Zvlášť to platí v případě, když do kompostu přidáte i rostlinné zbytky z kuchyně. Když už musíte odpad skladovat, tak proč jej nevyužít. Kompostováním získáte kvalitní substrát pro další pěstování i pro zkvalitnění stávající půdy v záhonech.

Kompostéry od společnosti Limes Litomyšl jsou vyrobeny z žárově zinkovaného plechu o síle 1 až 2 mm v závislosti na typu. Tento materiál zajišťuje tvarovou stálost, pevnost a odolnost vůči vnějším vlivům. Díky důmyslné konstrukci je jejich montáž i výběr hotového kompostu velice jednoduchý úkon a nepotřepujete k němu žádné nářadí.
 
 
Kompostér je přístupný ze všech stran. Tím, že kompostér nemá horní víko, se dovnitř dostává přirozená vlhkost, která je pro proces kompostování velmi důležitá. Jednotlivé příčky mají mezi sebou dostatečný odstup pro odvádění přebytečné vlhkosti a tím je zaručeno minimalizování hnilobných procesů na povrchu kompostu i případného zápachu.

Velkou výhodou je také možnost rozšíření kompostéru. Pokud máte velkou zahradu, která vyprodukuje velké množství odpadu, nemusíte kupovat celý nový kompostér, ale pouze jeho rozšiřovací modul a tím ušetřit své peníze.

Pokud o nákupu kompostéru uvažujete, určitě do svého výběru zahrňte i ty od Limes Litomyšl s.r.o.
 
Více informací naleznete na www.limes.cz.
27.07.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444