Ingredience špagety (nejlépe tlustší, typ bucatini) kuřecí prsa čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn) ředkvičky cherry rajčátka cibule česnek smetana mozzarella olivový olej pepř a sůl |
Postup
Připravíme špagety. Do velkého hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme olejem a přivedeme k varu. Následně do něj vložíme celé špagety. Pro přípravu dvou porcí bude stačit menší polovina sáčku. Omyté kuřecí prsní řízky svrchu i zespod nakrojíme a do řezů vložíme části rozmarýnu, promasírujeme maso olivovým olejem a opepříme. Maso nesolíme, aby zůstalo šťavnaté. |
Vložíme jej na předem rozpálenou pánev a opékáme po obou stranách, dokud se nevytvoří křupavý povrch. Nepřidáváme olej. Takto opečené maso vložíme do vyhřáté trouby na 130°C a pečeme zhruba 5-10 minut.Na olivovém oleji nejprve osmažíme na plátky nakrájené ředkvičky, které můžeme jemně osolit a opepřit, přidáme cibuli, česnek, rozpůlené cherry rajčata a bazalku. Po spojení všech vůní vložíme na pánev k připravené směsi uvařené špagety. Vše důkladně promícháme a zalijeme smetanou. Můžeme dochutit pepřem. Mozzarellu můžeme použít jako přílohu spolu s masem nakrájeným na nudličky, nebo ji můžeme přidat do směsi ještě před přidáním špaget. Záleží na zapojení vaši fantazie.
Gurmáni si mohou jídlo ještě posypat parmezánem a čerstvou bazalkou.