Kuřecí rolky s omáčkou z čerstvých švestek

Slaďoučké švestky, kterých se letos bohatě urodilo, najdou uplatnění ve spoustě nejrůznějších dobrot a nemusí jít vždycky jen o pečené sladkosti. Zkuste třeba voňavé kuřecí rolky s omáčkou z čerstvých švestek, která chutná trochu jinak než povidlová a jejíž příprava je velmi jednoduchá.

Ingredience
4 ks kuřecích prsíček
150 g anglické slaniny
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce kvalitního oleje

800 g vyzrálých vypeckovaných švestek
3 lžíce hnědého cukru nebo cukru krupice
1/4 lžičky mleté skořice
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
2 lžíce sójové omáčky
Postup
Kuřecí prsíčka ostrým nožem podélně rozřízneme, takže získáme celkem osm plátků. Můžeme je lehce naklepat, ale není to nutné. Každý plátek osolíme, velmi jemně opepříme, poklademe plátkem slaniny, svineme do roličky a sepneme párátkem. Takto připravené rolky naskládáme do skleněného pekáčku, lehce pokapeme olejem a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne. Po odležení vložíme pekáč do trouby a rolky pečeme zakryté při 180 stupních až začnou zlátnout, což trvá asi hodinu. Mezitím si připravíme omáčku.

Švestky nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu se silnějším dnem, promícháme s cukrem a přikryté necháme vařit na mírném ohni asi 45 minut, až se rozvaří. Ke konci přípravy vaříme ještě asi čtvrt hodiny odkryté, za stálého míchání, přidáme skořici, citronovou kůru a nakonec vmícháme sójovou omáčku. Kuřecí rolky na talíři hotovou omáčkou přelijeme. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.
16.08.2022 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444