Kuřecí řízky zapečené se slaninou, sýrem a cibulí

Příprava těchto kuřecích řízečků provoněných sýrem a slaninou zabere sice trochu víc času, ale vyplatí se. Pokud uvažujete o trochu slavnostnějším obědě, je to rozhodně dobrá volba. Jedná se o dost sytý pokrm, k čemuž doporučujeme přihlédnout při výběru polévky, salátu i dezertu.

Ingredience
1 kg kuřecích řízků

2 větší cibule nakrájené na kolečka
250 g krájené anglické slaniny
250 g nastrouhaného sýra, např. goudy

mletý zelený pepř
sůl
1 lžíce oleje
Postup
Kuřecí řízky nakrájíme na tenčí plátky a jemně naklepeme. Dno pekáče vyložíme polovinou plátků anglické slaniny, na ně naklademe vrstvu kuřecího masa, které jemně opepříme a velmi opatrně osolíme, protože slanina a sýr bývají slané dost. Na kuřecí řízky dáme vrstvu kroužků cibule a ty posypeme strouhaným sýrem. Postup v pořadí slanina, řízky, cibule, sýr opakujeme. Vrchní vrstvu bude tvořit sýr, který pokapeme trochou oleje.
Směs do pekáče je praktické připravit si večer předem a na noc uložit do ledničky, chutě se dobře propojí. Pečeme při 180°, nejprve cca 30 minut dobře zakryté alobalem, poté odkryté, až povrch sýra zezlátne. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Uvedeným množstvím nasytíte 6 strávníků.
10.03.2014 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444