Küchler:"Budoucnost přinese nové exportní příležitosti"

O pozici Stavebních veletrhů Brno v kontextu vstupu ČR do EU jsme hovořili s prezidentem Evropské federace stavebního průmyslu FIEC Wilhelmem Küchlerem, který výstaviště navštívil u příležitosti Evropského stavebního fóra.

Pane prezidente, jaký máte z návštěvy veletrhu dojem?
Jsem tady poprvé a musím říci, že jde o velmi, velmi zajímavý a také velice dobře organizovaný veletrh. I ve srovnání se stavebními veletrhy v jiných evropských zemích jde o událost velkého významu, zvláště přihlédneme-li k rozšiřovacímu procesu a budoucnosti vaší země v Evropské unii. Budoucí roky přinesou produktům, které tu vidím, nové exportní příležitosti, a proto doufám, že se veletrh bude i nadále rozvíjet stejně imponujícím způsobem.

Domníváte se tedy, že význam brněnského veletrhu po vstupu ČR do EU dále poroste?
Neměl bych to říkat, ale myslím si, že je to jediný stavební veletrh mezinárodního významu pořádaný v kandidátských zemích. Proto by měl svou pozici dále upevnit a jsem si jistý, že tomu tak i bude. Se zdejšími manažery jsem měl řadu diskusí a skutečně myslím, že veletrh bude úspěšný. Ale v nejbližší budoucnosti bude nutné postupovat velmi obezřetně, protože klientela veletrhu se může dále rozšířit, ostatně již dnes je rozsáhlá. Je tu velká potenciální klientela ze zemí jako jsou Maďarsko, Polsko a další a také ze západní Evropy. Další kroky tedy bude nutné volit velmi opatrně, ale z toho, jak jsem poznal zdejší management a jeho plány, soudím, že bude mít úspěch.
15.04.2003 | kiš

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444