Ingredience krůtí prsa plátky konzervovaného ananasu bagetky (rohlíky) listový salát máslo cibule sušené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, tymián) citron ocet voda olivový olej cukr sůl kari |
Příprava Den před samotným grilováním si naložíme omytá krůtí prsíčka do olivového oleje, přidáme kari a sůl. Připravíme si bagetky podle chuti - rozkrojíme na poloviny a lehce namažeme máslem a posypeme vybranými bylinkami. Salát si připravíme s tradičním nálevem, kdy dobře očištěný listový salát (můžeme nechat celé listy, nebo natrhat na menší části) zalijeme nálevem připraveným z vody, octa, cukru a soli dle chuti (ocet můžeme úplně nebo částečně nahradit citronem) a zakápneme olivovým ojelem. Jako předkrm si můžeme připravit grilovanou cibulku, kterou pouze rozkrojíme na půlky a oddělíme její jednotlivé vrstvy. |
Postup
Krutí prsíčka grilujeme tak dlouho, dokud nejsou zcela hotová. Mezitím na grilu opečeme cibulku jako předkrm a bagetky k masu. Cca 5 min předtím, než jsou prsíčka hotová, grilujeme i ananas. Prsíčka s ananasem podáváme na listovém salátu a k tomu dokřupava opečenou bagetku.