Krůti kari se špenátem

Krůtí maso patří k nejkvalitnějším - je křehké, chutné, obsahuje málo tuku, hodně bílkovin a kromě nich také vitaminy skupiny B, železo a další minerály. Nabízí zároveň velké množství možností úpravy. Máte-li rádi indickou kuchyni, můžete krůtí prsa použít v této voňavé kombinaci se špenátem.

Ingredience
800 g bílého krůtího masa
500 g špenátu (může být i mražený)
120 ml bílého jogurtu
3 lžíce přepuštěného másla
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžičky garam masaly
1 lžička mletého kardamomu
1/4 lžičky mletého chilli koření
1 lžíce jemně pomletých oloupaných mandlí
kousek skořice
100 ml smetany
Příprava
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se zázvorem a rozdrceným česnekem a necháme chvilku zaležet. Mezitím v troše vody krátce podusíme jemně nasekaný špenát. Potom maso prudce opečeme na másle a přidáme k němu koření. Množství chilli upravíme podle osobních preferencí, přinejhorším ho lze i vynechat. Krátce orestujeme, přidáme jogurt a zakryté dusíme doměkka, je-li třeba podlejeme trochou vody. Když je maso měkké, přidáme k němu špenát, vmícháme mandlovou moučku, ještě pár minut společně podusíme a nakonec přidáme smetanu.
Podávat můžeme s rýží nebo nekynutými chlebovými plackami.
06.06.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444