Ingredience 800 g bílého krůtího masa 500 g špenátu (může být i mražený) 120 ml bílého jogurtu 3 lžíce přepuštěného másla 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru 2 stroužky česneku 2 lžičky garam masaly 1 lžička mletého kardamomu 1/4 lžičky mletého chilli koření 1 lžíce jemně pomletých oloupaných mandlí kousek skořice 100 ml smetany |
Příprava Maso nakrájíme na kostky, smícháme se zázvorem a rozdrceným česnekem a necháme chvilku zaležet. Mezitím v troše vody krátce podusíme jemně nasekaný špenát. Potom maso prudce opečeme na másle a přidáme k němu koření. Množství chilli upravíme podle osobních preferencí, přinejhorším ho lze i vynechat. Krátce orestujeme, přidáme jogurt a zakryté dusíme doměkka, je-li třeba podlejeme trochou vody. Když je maso měkké, přidáme k němu špenát, vmícháme mandlovou moučku, ještě pár minut společně podusíme a nakonec přidáme smetanu. Podávat můžeme s rýží nebo nekynutými chlebovými plackami. |
Krůti kari se špenátem
Krůtí maso patří k nejkvalitnějším - je křehké, chutné, obsahuje málo tuku, hodně bílkovin a kromě nich také vitaminy skupiny B, železo a další minerály. Nabízí zároveň velké množství možností úpravy. Máte-li rádi indickou kuchyni, můžete krůtí prsa použít v této voňavé kombinaci se špenátem.